Bakanlık'tan 'hatalı narkoz'da çark

Ankara (AA)- Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Zonguldak'ta hatalı anestezi sonucu yaşamını kaybettiği ileri sürülen Alperen Büber ile ilgili olayı ve benzeri hiçbir gelişmeyi "kabul edilebilir" bulmadığı ve hiçbir zaman "olur böyle vakalar" demediği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, il sağlık değerlendirmesi için Konya'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, muhabirlerin, Zonguldak'ta hayatını kaybeden Alperen Büber isimli çocuğun durumuyla ilgili soru sordukları belirtildi. Akdağ'ın bu soruya aynen, "Biz bir vatandaşımızın ayağına bir diken batmasını bile çok önemsiyoruz. Bildiğiniz gibi 300 bine yakın bir personelle vatandaşımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Vatandaşımız yılda 300 milyon kez sağlık kuruluşlarımıza müracaat ediyor. Böyle bir sistem içerisinde zaman zaman böyle yanlış uygulamalar olabiliyor. Önemli olan bu meseleye hassasiyetle yaklaşmaktır. Biz bu hassasiyeti her zaman gösterdik, bundan sonra da göstereceğiz" yanıtını verdiğine dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Akdağ'ın sözlerinin bugünkü bazı gazetelerde yer alış biçimi, haber başlıkları ve spotlarının kendilerini son derece üzdüğü belirtildi.