Bakanlıktan turiste ''promosyon kartı''

Ankara (AA)- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'ye gelen turistlere, kredi kartlarındaki gibi, yaptıkları harcamalarda "puan" getiren "Turist Promosyon Kartı" vermeye hazırlanıyor.

TÜBİTAK'a "Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı" (1007 Programı) kapsamında sunulan projede, kart üyeliğine katılacak olacak otel, lokanta gibi turizm sektöründeki firmalardan alışveriş yapan turistlerin, topladıkları puanlarla çeşitli indirimler ve hediyeler kazanması öngörülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, projeyle turistlerin Türkiye'ye tekrar gelmesi ve turizmden elde edilen gelirin arttırılması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

TÜBİTAK'ın kabul etmesi halinde, yaklaşık bütçesi 2 milyon 500 bin YTL olan projede, karta bakanlıktan belgeli tesisler ile seyahat acentelerinin yanı sıra lokanta, hediyelik eşya dükkanı ve müzeler gibi turizm alanında faaliyet gösteren firmalar belirli aidatlar ödeyerek dahil olabilecekler. Kart okuyucu makineler sayesinde karta üye firmalarda harcama yaptıkça puan kazanacak turistler, puanlarını yine karta üye tesislerde kullanabilecek, çeşitli indirimlerden yararlanabilecek ve puanları
arttıkça "bedava tatil" gibi bazı hediyeler kazanacak.

Alındığından itibaren 5 yıl geçerli olacak "Turist Promosyon Kartları"nın kullanımı bir web portalıyla da desteklenecek.