Bakanlıktan "zehirli ayakkabı" açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketici ile irtibata geçerek, marka, model ve ithalatçı bilgileri belirlenen söz konusu ayakkabıdan numune aldı.

Esra Keyfer isimli tüketicinin satın aldığı ayakkabının "tehlikeli kimyasal içermesinden dolayı, ayaklarında tahrişe ve sağlık sorunlarına yol açtığı" iddiaları üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketici ile irtibata geçerek, marka, model ve ithalatçı bilgileri belirlenen söz konusu ayakkabıdan numune aldı.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bazı Tüketici Ürünlerinin Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ"çerçevesinde yapılan testler sonucunda, ayakkabının uygun değerlerde olduğu sonucuna varıldı.

Reklam
Reklam

Diğer taraftan, ayakkabı ayrıca ağır metal, ph, formaldehit, kanserojen ve alerjen dispers boyar madde, krom VI, kalaylı organik bileşikler, DMF, toplam mikroorganizma yükü testlerinden de geçirilirken, Bakanlığa ulaşan test raporlarının incelenmesi neticesinde söz konusu ayakkabının Türkiye'de halihazırda kullanımı kısıtlı olmayan kimyasallar da dahil olmak üzere kimyasal bir risk taşımadığı tespit edildi. (ANKA)