Baki: Kentsel dönüşüm projeleri toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek zorunda

Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında hazırlanacak imar planlarının...

Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında hazırlanacak imar planlarının toplum ihtiyaçlarına cevap vermek zorunda olduğunu söyledi.

İmar planlarının bütün aşamalarında dere yatakları ve heyelanlı alanların haritalarda yer almasını ve buraların yeşil saha olarak bırakılmasını isteyen Baki, “Yapılaşma ve diğer ihtiyaçlar açısından, artık kent ihtiyaçlarını karşılayamayan bu alanların kentsel dönüşüm içine alınmasında bazı kriterler göz önüne alınmalıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Son günlerde ülkemiz gündeminde yer alan Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda yazılı açıklamada bulunan Baki, daha sağlıklı bir yerleşim düzeni ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla bu uygulamaların yapıldığını kaydetti.

Dönüşüm projeleriyle sadece yenilenmiş konut alanları yapılmadığını; aynı zamanda şehre büyük rekreasyon mekanları, park, meydan ve ticaret merkezlerinin de kazandırıldığını dile getiren Baki, “Dönüşüm projeleri tasarlanırken, kamuya ve hak sahiplerine fazla yük getirmeyecek yaşanabilir ve güvenilir yaşama mekânlarının oluşturulması hedeflenmelidir.” şeklinde konuştu.

Uygulamalar içinde sel ve heyelan tehdidi altındaki bölge veya semtler başka alana taşınması gerektiğinin altını çizen Baki, zemin durumuna göre dikey veya zemine uygun yapılaşma planlanacağını bildirdi.

Baki, kentsel dönüşüm projelerinin amacı ve sonuçları hakkında şunları söyledi: “Deprem güvenli bina yapmak. Sosyal ve ekonomik yaşam şartlarını iyileştirmek. Sosyal dışlanmayı ortadan kaldırmak. Kentin sosyal ve teknik altyapısını düzeltmek. Ticari merkezler oluşturmak. İş geliştirmeye yönelik eğitim alanları hazırlamak. Kamu yatırımları için kentsel alanlar geliştirmek.Kültür, sanat, dükkan ve diğer servisler için ortak mekanların yapımında halkın katkıda bulunmasını sağlamak. Özellikle fakir halkın konut sorunlarına çözüm bulmak, geniş ölçekte yeşil alan, park ve sosyal alanlar yapmak. Mülk sahiplerinin proje karar süreçlerine katılımını sağlamak. Adana’nın kentsel dönüşüm projeleri için hangi semtlerin ne amaçla seçildiği kamuoyuna açıklanmalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: