Bakiad Azerbaycan’a Gezi Düzenledi

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) tarafından Azerbaycan’a kültürel gezi düzenlendi. Geziye BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi...

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) tarafından Azerbaycan’a kültürel gezi düzenlendi. Geziye BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeyyin Sakareisoğlu beraberliğinde Rıza Güney, Ali Fuat Şenkal, Ercan Baç, Adem Yalçınkaya’dan oluşan 6 kişilik heyet katıldı..

Azerbaycan gezisine başkent Bakü’den başlayan BAKİAD heyeti tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Bakü’de bulunan Kafkas Üniversitesi ve BAKÜ Türk Lisesi’ni de ziyaret eden Bartınlı işadamları üniversite ve lisedeki yetkililerden eğitimler hakkında bilgi aldılar. Zaman Gazetesi Bakü Temsilciliği ve Hazar TV’yi de ziyaret eden BAKİAD heyeti direk yüksekliği 162 metre, eni 35 metre, uzunluğu 70 metre olan Dünyanın en yüksek bayraklarından Guinness Rekorlar kitabına girmiş olan Devlet Bayrağı Meydanı'nda dalgalanan Azerbaycan bayrağı altında resim çektirdi. Bakü’deki şehitliği de ziyaret edip dualar eden heyet Bartınlı şehitlerin isimlerini görünce duygulu anlar yaşadılar. Şehitlik yanında yer alan Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr.Sadık Eraslan’ı da ziyaret eden BAKİAD heyeti Bartın hakkında bilgiler verip karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Daha sonra Guba şehrine geçerek kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezen işadamları burada bulunan Guba Türk Lisesi’ni ziyaret ettiler.

Reklam
Reklam

İNSANLARIN KAFASINA ÇİVİ ÇAKMIŞLAR

Guba ve etrafındaki köylerde yapılan katliam neticesinde 16 binden fazla insan öldürülürken, sadece şehir merkezinde 3 bin sivil katledildiğini öğrendiklerini dile getiren BAKİAD Yönetim kurulu Üyesi Zeyyin Sakareisoğlu, “Toplu mezarda yapılan araştırmalarda ortaya çıkartılan bir kafa tasındaki çivileri gördük. Katliam sırasında insanlara kafalarına çivi çakma dahil en ağır işkenceler yapılarak öldürülmüşler. Katliamda hayatını kaybeden insanların bir kısmının bulunduğu bu toplu mezarda 400'den fazla kişinin iskeletlerinin olduğunu öğrendik. Gerçekten tüyler ürpertici bir manzara ile karşılaştık. Bu Ermeni katliamının belgesidir. Lafa gelince Ermeni katliamı ile ilgili mangalda kül bırakmayanlar bu manzaraya iyi baksınlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: