Bakıma Muhtaç Hastaların Yakınları İçin Panel Düzenlendi

Selçuk Devlet Hastanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğince; Milli Eğitim...

Selçuk Devlet Hastanesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğince; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde, uzun süre tedavi gören hasta yakanlarının sorunlarına yönelik panel düzenlendi.

İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen panele Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Yanık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz, Engellilerini Koruma Derneği (SELENDER) Başkanı Mehmet Durmuş ve ilçedeki engellilerin aileleri ile hasta yakınları katıldı. Panele konuşmacı olarak psikolojik danışman Sema Köseoğlu, Tire Devlet Hastanesi'nde görevli sosyal çalışmacı Emrah Pakman, Evde Sağlık Hizmetleri hemşiresi Ayten Kılınç ve Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Kubilay Yapıcı katıldı.

Reklam
Reklam

Panelin açılışında konuşan Kaymakam Boyacı, hastaya evde bakım ilişkilerinin oldukça önem taşıdığına vurgu yaparak; Türkiye'de sosyal devlet anlayışının yıllardır devam ettiğini, bu kapsamda asırlar öncesi insan haklarına en güzel örneğini Türk toplumunun verdiğini söyledi. Bu tür seminerlere katılımın daha fazla olması gerektiğini belirten Kaymakam Boyacı, tüm katılımcılara sağlığı ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Kaymakam Boyacı, son olarak bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve panele katılan konuşmacılara teşekkür etti.

Uzun süre tedavi gören hasta ve hasta yakını ile çalışanlara yönelik verilen panelde konuşmacılar, hasta yakınlarına sosyal destek verilmesi gerektiğine dikkat çekerek; kişinin evde bakımında sosyal desteğin mutlaka olması gerektiğine vurgu yapıldı. Asıl hastayı bakan kişilere büyük destek verilmesi gerektiğini belirten konuşmacılar, hasta yakınlarının daha çok bir umut ışığı beklediklerini, burada ilgili hekimlerin hasta yakınına psikolojik açıdan detaylı olarak bilgi vermesinin daha doğru olabileceği anlatıldı. Engellilere yönelik sosyal hizmetler ve sosyal yardımların yapılması gerektiğini de hatırlatan konuşmacılar katılımcıların sorularını da yanıtlayarak; böyle bir paneli daha sıklıkla yapmayı düşündüklerini ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz