Bakır: Adana Altyapı Ve Ulaşım Sorunu Çözülmeyen Bir Kent

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adana’nın her gün biraz daha yaşanılır olmaktan...

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adana’nın her gün biraz daha yaşanılır olmaktan uzaklaştığını söyledi. Kentte yaşamanın başlı başına bir sorun olduğunu vurgulayan Bakır, “Adana altyapı ve ulaşım sorunu çözülemeyen bir kenttir.” dedi.

İMO Başkanı Bakır, trafik sorunu çözülemeyen Adana’nın ‘alt ve üst geçitler mezarlığına’ dönüştüğünü öne sürdü. Bakır, insan hayatını kolaylaştırmak ve yaşam standardını yükseltmek amacıyla düzenlenmesi gereken Adana’nın, kentten kaçış, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kaçak yapılaşma, imar afları, çarpık kentleşme, popülist kararlar, bilimi ve bilim insanlarını yok sayan yaklaşımlar nedeniyle her gün biraz daha yaşanılır olmaktan uzaklaştığını iddia etti.

Reklam
Reklam

ARA SOKAKLAR YAZ-BOZ TAHTASI

Kentsel sorunlar zincirinin önemli bir halkası olan ulaşım bir türlü çözüme kavuşturulamadığına dikkat çeken Bakır, yayaların kaldırım kullanma hakkının gasp edildiğini ifade etti. Ara sokakların yazboz tahtası gibi kullanıldığını dile getiren Abdullah Bakır, “Caddelerde her hangi bir nedenle açılan kanalların sağlam malzeme ile doldurulmaması, sökülen parke taşlarının tekniğe uygun döşenmemesi, normal yağışlarda bile tahliye kanallarının yağmur yükünü taşıyamadığı, konular kentteki tartışmaların odak noktasına oturmaktadır. Her ne kadar sel baskınlarından kaçak yapılaşmaya, kentsel yapı stokundan çevre tahribatına kadar geniş yelpazeye yayılan tartışma başlıkları kent yaşamının belirleyici unsurları olarak kabul edilse de, kent içi ulaşım ve altyapıyla ilgili tartışmalar sıcaklığını hiç yitirmemiş, kent içi ulaşım yatırımları yerel yönetimlerin turnusolü sayılmıştır.” diye konuştu.

ALT-ÜST GEÇİTLER MEZARLIĞI

Bilim insanlarının alt ve üst geçitlere, köprülü kavşaklara dair temel itirazının trafikte yeni kilitlenme noktaları oluşturması olduğunu kaydeden Bakır, “Bunun somut örneklerini Adana’da görmek mümkündür. 'Müze-Dörtyol- Kavşakları Altgeçit Köprüleri İnşaatı' iddia edildiği gibi kent içi ulaşım ve trafikteki problemi çözmedi, hatta yan yollarda trafik akışını daha sorunlu hale getirdi. Hava alanı kavşağında yapılan altgeçitte sorunu çözmeyecek, araç yoğunluğunu bir sonraki kavşağa taşıyacaktır. Öncekilerde olduğu gibi yeni yapılan her kavşak bir sonrakini tetikleyecek, trafik sorunu çözülemediği gibi kent adeta ‘alt ve üst geçitler mezarlığına’ dönüşecektir. “ açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: