Bakır: Halkın sağlığı hiçe sayılıyor

İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır,“Hangi damacana suları sağlıksız bir an önce açıklansın!” uyarısında bulundu

BAKIR: HALKIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, “Halkın sağlığı hiçe sayılıyor. Hangi damacana suları sağlıksız bir an önce açıklansın” dedi.

İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, damacana sularla ilgili yaptığı açıklama açıklamada şu görüşlere yer verdi:

FİRMALARI AÇIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı nihayet sağlıksız damacana suyu satan bazı firmaların isimlerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre denetiminden geçerli not alamayan beş marka 'Buzada', 'Erpınar', 'Alps', 'Kervansaray' ve 'Yalısu' oldu. Ancak Bakanlığın açıklamasının İstanbul ile sınırlı tutulması bizim dikkatimizi çekti. Dikkatimize çeken bir başka nokta ise, önce daha 41olarak duyurulan firma sayısının beş olarak açıklanması oldu.

Reklam
Reklam

HALKIN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

Tam da bu noktada sormak gerekiyor. Neden İstanbul dışındaki illerle ilgili liste daha sonra açıklanacaktır? Bu illerdeki suların denetimi yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır? Henüz yapılmadıysa konu basına yansıdıktan sonra yapılan denetimden sağlıklı sonuç almak mümkün müdür? Yok eğer yapıldıysa laboratuvar analiz sonuçları neden kamuoyuna duyurulmuyor? Örneğin Adana’da genel ya da yerel firmaların damacana suyu sattığı bilinmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın listesinde Adana’daki firmalar var mıdır? Bakanlık açıklama yapana kadar vatandaşlarımızın sağlıksız sulardan içmeye devam edecek olması, halkın sağlığını hiçe saymak değil midir?

TEPKİ GÖSTERİLMELİ

Soruları uzatmak mümkündür ancak ortada olan gerçek birilerinin halkın sağlığını hiçe saydığı, en temel ihtiyaç olan sudan bile haksız kazanç elde etmek istediğidir ki, her kurumun, her vatandaşın buna tepkisini göstermesi gerekmektedir.

DİĞER FİRMALAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Sağlık Bakanlığı’nın ve Tüketiciler Birliği’nin açıklamalarından öğreniyoruz ki, durum gerçekten vahim boyutlardadır. 55 firmadan ancak 14’ünün suları temiz çıkmıştır. Beşi açıklandığına göre, henüz ismi açıklanmayan 36 firma vardır. Yine açıklamalardan öğrenmiş bulunuyoruz ki, bu firmalar arasında ünlü markalar da bulunmaktadır. 41 firmanın suyunda dışkı yoluyla bulaşan “koliform” bakterisine rastlandığını düşünürsek, bu para avcılarının halkımıza verdikleri zarar daha net anlaşılabilir.

Reklam
Reklam

AHLAKSIZLIĞIN TEŞVİĞİ!

Su ne yazık ki son dönemde kapitalizmin gözbebeği bir ürün olarak görülmüş, metalaştırılmış, en temel ihtiyaç olduğu için büyük karlar elde edileceği düşünülmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın tahlilleriyle ortaya çıkan sonuç, kapitalizmin aynı zamanda ahlaksızlığı teşvik ettiğidir.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, kamusal sorumluluğundan hareketle, Sağlık Bakanlığı’nın diğer firma isimlerini bir an önce açıklamasını beklemektedir. İMO Adana Şubesi bunun ısrarla takipçisi olacaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: