Bakırhan taziye olayını değerlendirdi

ANKARA (İHA) - DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır'da büyükşehir ve bazı belediye başkanlarının çatışmada öldürülen PKK/Kongregel militanının evine yaptıkları taziye ziyareti ile ilgili olarak, "Belediye başkanları bin yıllık geleneği yerine getirdiler" değerlendirmesini yaptı.

Bakırhan, evrakta sahtecilik suçundan 11 ay hapis yatan DEHAP eski Genel Başkanı Mehmet Abbasoğlu ve Genel Sekter Nurettin Sönmez'in bugün tahliye olmasından sonra parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Abbasoğlu ve Sönmez ile birlikte kameraların karşısına geçen Bakırhan, Diyarbakır'daki taziye skandalı ile ilgili soruları cevapladı. Çatışmanın olduğu gün, kendisinin de belediye başkanları ile birlikte Diyarbakır'da olduğunu bildiren Bakırhan, olaydan 5-6 dakika önce çatışma bölgesinden geçtiklerini kaydetti. Daha sonra çevresindekilerden, bölgede çatışma olduğunu öğrendiğini hatırlatan Bakırhan, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Belediye başkanları hem yaralı polisleri, hem de bekçiyi ziyarete gittiler. Hatta bekçinin öldüğünü burada öğrendiler. Belediye başkanları bin yıllık geleneği devam ettirdiler. Olayı bu kadar gündemde tutmanın altındaki nedenlere bakmak lazım. Belediye başkanları ve bizler bu gibi çatışmaların yaşanmaması için çalışıyoruz. Bu konuda ard niyet aramak kimseye bir şey kazandırmaz. Büyükşehir ve diğer alt belediye başkanları halkın oylarıyla seçilmiş insanlardır, bu nedenle halkın sevincini ve acısını paylaşmak durumundadırlar. Taziye ziyaretinde bulunulan aile oy vermiş ya da vermemiş olabilir. Tüm bu tartışmalar önümüzdeki dönem partimize yönelik planların olduğunu gösteriyor".

Bakarıhan, teröristlerin saldırısında hayatını kaybeden bekçi Abbas Yoldaş'ın ailesinin başkanların kendilerine taziye ziyaretinde bulunmadıklarını söylemelerinin hatırlatılması üzerine, "Yerel basın ve kameralar oradaydı. Kamuoyu yanlış yönlendiriliyor. Ziyarete gidilmeseydi gidilmediğini belirtirdik" diye konuştu.

Reklam
Reklam