Bakırköy'de 378 Yıllık Sakız Ağacı Hala Ayakta

İSTANBUL (A.A) - Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nin bahçesindeki 378 yaşındaki sakız ağacı yıllara meydan okuyor.

İSTANBUL (A.A) - Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nin bahçesindeki 378 yaşındaki sakız ağacı yıllara meydan okuyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yaptığı yazılı açıklamada, Bakırköylüler'in de ilgiyle incelediği 378 yaşındaki sakız ağacının önüne yurttaşların merak ettikleri cevapları bulabilmeleri için plaket de astıklarını belirtti.

Erzen, "Dile kolay tam 378 yaşındaki sakız ağacı hala dimdik ayakta ve çiçek açmaya devam ediyor. Sakız ağacı belediyemizin koruması altında. Fransız devrimi, 1. ve 2. dünya savaşları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, Marmara Depremi gibi önemli tarihi olayları ve afetleri gören sakız ağacı, umuyorum yüzyıllar boyunca daha çiçek açmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sakız ağacı hakkında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cahit Şat'ın araştırma yaptığı anlatan Erzen, "Buna göre, sakız ağacının soyu, Anacadiaceae familyası, Pistacia Atlantica Desf. adında bir tür. Ağacın, 229 santimetre gövde çevresi, 72.93 santimetre gövde çapı, 7.90-8.10 boyu vardır. Doğum tarihi de 1635 yılının Mart ayıdır" bilgisini verdi.

Muhabir: Sefa Mutlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: