Bakkallara ‘raf düzeni’ uyarısı

Antalya Bakkallar Odası, tütün mamulleri ve alkollü İçeceklerin sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik...

Antalya Bakkallar Odası, tütün mamulleri ve alkollü İçeceklerin sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik konusunda üyelerini uyardı.
Oda Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, 7 Ocak 2011 Tarih ve 27808 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle ilgili denetimlerin 7 Temmuz 2011 tarihi itibariyle başlayacağını bildirdi.
Kıldıran, tüm üyelere bilgilendirme amaçlı gönderdiği mektupta, ilgili yönetmeliğin 17. maddesinde tütün ürünlerinin bulundurma şeklinin açıklandığını belirtti.
Üyelerin sigara raf ve stantlarını uygun hale getirmek zorunda olduğunu vurgulayan Kıldıran, “Eğer gerekli düzenleme yapılmaz ise ilgili kurumların yapacağı denetimler sonucu uyarı olmadan doğrudan ceza uygulaması yapılacak. Üyelerimizin mağdur olmamasını istiyoruz.” uyarısında bulundu.
Denetimlerde raf düzenine uymayan dükkânların dışarıdan resimleme yoluyla belgeleneceğini ve ağır para cezasına çarptırılacağını dile getiren Kıldıran, esnafı; bin 232 liradan başlayıp, 36 bin 983 liraya kadar artan cezalarından mağdur olmaması için şimdiden gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz