BAKK’ın ilk toplantısı Gaziantep’te yapılacak

Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları (BAKK) Programı kapsamında mikro işletmeler 25 bin, KOBİ’ler 500 bin euroya...

Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları (BAKK) Programı kapsamında mikro işletmeler 25 bin, KOBİ’ler 500 bin euroya kadar destek alabilecek. Bu bağlamda BAKK bilgilendirme toplantılarının ilki 22 Haziran’da Gaziantep Ticaret Odası’nda, ikincisi 30 Haziran’da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.
Türkiye’deki bölgesel gelişmişlik farkını azaltmak amacıyla ekonominin lokomotifi olan mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları (BAKK) programı başlatıldı. Avrupa Yatırım Bankası Grubu tarafından, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve beş aracı banka - Akbank, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi ortaklığıyla yürütülen, toplamda 500 milyon Avro’nun üzerinde bir kredi hacmi yaratacak olan proje için 22 Haziran’da Gaziantep Ticaret Odası’nda, 30 Haziran’da ise Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
KOBİ’ler ve mikro işletmelerin katılımıyla gerçekleşecek tanıtım toplantısının ardından katılımcılar Kredi Garanti Fonu ve beş aracı bankanın temsilcileriyle birebir görüşme imkânına kavuşacak. Avrupa Yatırım Bankası Grubu'nun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu ile yakın işbirliği içinde geliştirdiği BAKK programından faydalanacak hedef kitle Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerinde bulunan 43 ilde faaliyet gösteren KOBİ ve mikro işletmeleri kapsıyor. Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 25’ine ev sahipliği yapan bu bölge kredi hacminin yalnızca yüzde 10’undan faydalanabiliyor.
BAKK, Avrupa Yatırım Bankası Grubu tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Komisyonu ve Türkiye Delegasyonu ve Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yakın işbirliği içinde geliştirilen bir program. Program Mayıs 2010 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Avrupa Yatırım Fonu arasında imzalanan anlaşma ile uygulamaya konmuştur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz