Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Meydanı'nda Canlandı

Osmanlı medeniyetinin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Meydanı’nda canlandırıldı.Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan’da...

Osmanlı medeniyetinin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Meydanı’nda canlandırıldı.

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan’da tarih yapraklarını aralamaya devam ediyor. Ramazan etkinlikleri kapsamında birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi, Osmanlı Devleti’nde ayrı bir yere sahip olan Baklava Alaylarını sahneledi.

İftar öncesi Ramazan kasabasında gösteri yapan Baklava Alayı, davetlilere bu önemli kültürel etkinlikle Yeniçeri Ocağı'nı tanıttı. Davetliler saray mutfağının kalbi sayılan Matbah-ı Amire’nin lezzet üretimine şahit oldu. Silahtarağa’nın padişahı temsilen katılarak ilk baklava sinilerini teslim aldığı Baklava Alayı etkinliği, unutulan ve yok olmaya yüz tutmuş bir kültür hazinesini ortaya çıkardı.

Reklam
Reklam

Organizasyon sonrasında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Böyle bir etkinliği yapmak birden aklımıza geldi. 'Neden Osmanlı medeniyetinin önemli bir kültürü olan Baklava Alayı'nın gösterisini yapmayalım?' dedik ve böylece böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Baklava tatlısı sultanların tatlısı, tatlıların sultanı olarak adlandırılır. O zamanlarda herkesin yiyebileceği bir tatlı değilmiş. Ramazan Beylikdüzü'nde yaşanır. Hemşehrilerimiz gelsin, eski Ramazanları, eski bayramları aramak yerine burada bunları görsün" dedi.

Etkinlik kapsamında Mehteran Bölüğü de davetlilere konser verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: