Baklavacılardan milletvekillerine 'tatlı yiyelim tatlı konuşalım' mesajı

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), gergin geçen bir seçim döneminin ardından milletvekillerine üzerinde özlü...

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), gergin geçen bir seçim döneminin ardından milletvekillerine üzerinde özlü sözlerin yer aldığı baklava gönderdi. Baklavacılar, vekillere, “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım” mesajını iletti. Mecliste grup kuracak olan partilerin isimlerinin yer aldığı baklavaların da tansiyonu bir nebze olsun düşürmesi temennisinde bulunuldu. BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, baklavaların yemin töreni öncesinde milletvekillerine ulaşacağını dile getirdi.
Gergin geçen milletvekilliği genel seçimlerinin ardından tansiyon düşmedi. Yemin töreni öncesinde siyasilerin sert söylemleri devam etti. Yarın yapılacak yemin töreni öncesinde baklavacılar, tansiyonu yumuşatmak için kolları sıvadı. Türkiye’nin en iyi baklava ustaları bu sefer milletvekillerinin ağzını tatlandırmak için ter döktü. Yemin töreni öncesinde milletvekilleri için birer kutu baklava mecliste grup kuracak partiler için ise isimlerinin yer aldığı birer tepsi baklava hazırlandı. BAKTAD yönetim kurulu üyeleri program için İncirli’de bulunan Hacı Bozan Oğulları restoranda bir araya geldi.
BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, 550 milletvekilinin tamamına 1'er kilo baklava göndereceklerini söyledi. Baklavaların yemin töreni öncesinde milletvekillerine ulaşacağını aktaran Yıldırım, "Seçim sürecinde sert bir üslup kullanıldı. Biz de en tatlı eylemi yapma kararı aldık. Buradaki amacımız, meclis üzerinden tüm ülkeye mesaj vermek. Milletvekiline gönderdiğimiz kutuların üzerinde Mevlana’nın Hazreti Ali’nin ve Atatürk’ün tatlı dille ilgili söyledikleri sözler yer alıyor. Umarım milletvekillerimiz birbirlerini kırmazlar." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz