Bakliyatçılar İle Banka Temsilcileri Bir Araya Geldi

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, bakliyat sezonunun başında birkaç firmanın ödeme güçlüğü içine...

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, bakliyat sezonunun başında birkaç firmanın ödeme güçlüğü içine düşmesi nedeniyle bir tedirginlik oluştuğunu belirterek, bunun abartılmaması gerektiğini söyledi.

Mersin Ticaret Borsası üyesi bakliyat firmalarının temsilcileri ile kentteki bankaların ticari şube müdürleri iftarda bir araya geldi. Toplantıda konuşan MTB Başkanı Abdullah Özdemir, bakliyat sezonunun başında birkaç firmamızın ödeme güçlüğü içine düşmesi nedeniyle bir tedirginlik oluştuğuna değinerek, bunun abartılmaması gerektiğini söyledi. Daha önce de benzeri olaylarla karşılaşılmasına rağmen sektörün büyüme temposunu artırarak yoluna devam ettiğini anlatan Özdemir, bu tür geçici ve firma bazlı sıkıntıların her sektörde görülebileceğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Sektördeki firmaların basireti elden bırakmamaları gerektiğini vurgulayan Özdemir, ciro artışından çok karlılık ve verimliliğe odaklanılmasını önerdi.

Yemekte söz alan banka temsilcileri ise bakliyat sektörünün kendileri için çok önemli bir sektör olduğunu anlatarak, "Biz sektördeki her bir firmayı kendi koşulları içinde değerlendiriyoruz. Birkaç firmanın finansal olarak kötü yönetilmesi, sektörün geneli hakkındaki olumlu düşüncelerimizi değiştirmeyecek. Bu anlamda bakliyat sektörü ile çalışmaya devam edeceğiz" dediler.

Banka temsilcileri, krizlerden en az etkilenen sektörlerden birisi olan gıda sektörünün geleceğine güven duyduklarını da kaydederek, dünya genelinde gıda fiyatlarında başlayan yükseliş eğiliminin, bakliyat sektörüne olumlu yansımaları olmasını beklediklerini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: