Bakoyanni, AKP'li kadınlara hitap edecek

ANKARA (ANKA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Ankara'ya yapacağı çalışma ziyareti çerçevesinde yarın 8 Mart Dünya Kadınları Günü dolayısıyla AKP Kadın Kollarınca düzenlenen bir toplantıda konuşacak.

Son olarak Ocak sonunda Yunan Başbakanı Kostas Karamanlis ile birlikte Ankara'ya gelen Bakoyanni, yarın sabahı ilk olarak Ankara'da Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir görüşme yapacak.

Bunun ardından Bakoyanni, 8 Mart Dünya Kadınları Günü dolayısıyla AKP Kadın Kollarınca düzenlenen Uluslararası 4. Yerel Yönetimlerde Kadın Şurasına katılacak. Burada bir konuşma yapacak Bakoyanni, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.

Reklam
Reklam

-KIBRIS'TAKİ YENİ DURUM

Görüşmelerin ardından Ankara'dan ayrılacak olan Bakoyanni'nin temaslarında Ege sorunları dahil olmak üzere, ikili ilişkiler, Kıbrıs ve Türkiye'nin AB sürecinin ele alınacağı belirtiliyor. Bu çerçevede, Kıbrıs'ta Rum Kesimi'ndeki cumhurbaşkanlığı seçimleri ile açılan yeni dönem ve fırsatların ağırlıklı bir konuyu oluşturması bekleniyor.
Dora Bakoyanni'nin Ankara ziyaretinin, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Ankara'ya, yeni Rum Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas'ın ise Atina'da yaptıkları temasların hemen arkasında gerçekleşeceğine dikkat çekiliyor.