Baksan Sanayi Sitesi Kooperatifi Avukatı Singil: "Büyükşehir Belediyesi'nin Baksan Sanayi Sitesi'ndekikentsel Dönüşüm Kararı Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesitarafından Oy Birliğiyle Iptal Edildi"

Baksan Sanayi Sitesi Kooperatifi Avukatı Hasan Singil, Büyükşehir Belediyesi'nin Baksan Sanayi Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm kararının Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından

Baksan Sanayi Sitesi Kooperatifi Avukatı Hasan Singil, Büyükşehir Belediyesi'nin Baksan Sanayi Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm kararının Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından oy birliğiyle iptal edildiğini söyledi.

Singil, düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11 Ekim 2010 tarihli kararında, yaklaşık 600 dönüm arazideki Baksan Sanayi Sitesi'ni kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğini bildirdi.

Sanayi sitesinde yaklaşık 8 bin çalışan bulunduğunu ve bu kararın iptali için dava açtıklarını ifade eden Singil, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Açtığımız dava lehe sonuçlanarak Büyükşehir Belediyesi'nin Baksan Sanayi Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm kararı Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından oy birliğiyle iptal edildi. Yasanın sağladığı haklar ve yetkiler açıkça vatandaş aleyhine suiistimal edilmiş, nihayetinde açılan ve lehe sonuçlanan davada, sanayi sitesiçalışanlarının mağduriyeti şimdilik önlenmiştir. Taraflarca kabul edilebilir ciddi bir proje ve bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli kaynağın sağlanması halinde kooperatif yönetimi her türlü uzlaşmaya hazırdır."

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: