Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı

Vali Eyüp Tepe Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattı inşaatıyla ilgili olarak "Kars bundan sonra Çin'e kadar gidecek hattın birleşme noktası olacak"

Vali Eyüp Tepe Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattı inşaatıyla ilgili olarak "Kars bundan sonra Çin'e kadar gidecek hattın birleşme noktası olacak" dedi.

Tepe AA muhabirine yaptığı açıklamada, BTK demiryolu hattı sayesinde kentin "kavşak noktası" kimliği kazanacağını söyledi.

Bu durumun Kars'ın ekonomisine ve ticaretine yansıyacağını vurgulayan Tepe, "Eskiden hayal olan şeyler gerçek olmaya başlıyor. Yıllarca sürüncemede kalan bu hat, son yıllarda ivme kazandı. 2008'de ihale edildi ve bugün yüzde 40-50 mertebesinde fiziki gerçekleşme var. 2. etap ihaleye itiraz edilmeseydi bu oran daha yüksek olurdu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hattın Türkiye bölümünde ciddi problem olmadığına değinen Tepe, şunları kaydetti:

"Gürcistan ile Türkiye arasında 2,5 kilometrelik tünel projesi var. O projede bir güzergah değiştirildi. Bu yüzden yeni tünel yapılması gündeme geldi. Bunlar bitince inşallah sene sonunda belki deneme seferi yapılabilir deniyor. En geç önümüzdeki yıl mart nisan gibi denemeler başlayacak. Ümidimiz o yönde. Kars bundan sonra Çin'e kadar gidecek hattın birleşme noktası olacak."

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: