Bal Fiyatlarındaki Artış Arıcılık Kursuna Ilgiyi Artırdı

Bozkurt ilçesinde Halk Eğitim Merkezi yoğun talep üzerine arıcılık kursu başlattı.

Bozkurt ilçesinde Halk Eğitim Merkezi yoğun talep üzerine arıcılık kursu başlattı.

Arıcılık yapmak isteyenler için düzenlenen kurs beklentilerin üzerinde ilgi gördü. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı kursta, usta öğretici Nedim Başaran tarafından arıcılık eğitimi verilmeye başlandı.

Başaran, "30 yıldır arıcı yetiştiriyorum bu kadar ilgi görmedim. Her öğrencinin gözünde parıldayan ışık var. Farklı ve zevkli bir ders yapıyoruz. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyoruz. Bazen kurs için ayrılan saatler kursiyerlere yetmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kursa arıcılık belgesi olduğu halde yeniden katıldığını ifade eden 20 yıllık arıcı Yaşar Sarı, "Bu kursa Kırsal Kalkınma Destekleme Programı(KKDP) projesi yapmak isteyen arıcılar için 80 saatlik eğitim gerektiğinden ikinci kez katılmak zorunda kaldım. Ayrıca katılan arkadaşlarımızın arasında ORKÖY tarafından Bozkurt ve Abana ilçelerinde her köyde beş çiftçiye 30'ar kovan arı verildiğinden köylülerin de belge alması gerekiyor. Kursa gösterilen yoğun ilginin sebeplerinden biriside bu" diye konuştu.

-Bal fiyatlarının yüksekliği kursa ilgiyi artırdı-

Bozkurt ilçesinde üretilen kestane ve deli balın fiyatının 60 ile 80 lira arasında satılıyor olmasının kursa katılanların sayısını artırdığını belirten arıcı Muhammet Demir, "Halk eğitim müdürlüğünce açılan kursa yetmiş civarında arıcı katıldı. Bu kurstan sonra açılacak kursa da şu ana kadar 30 kişi daha kayıt yaptırdı. Haftanın dört günü kurs gören arıcılar 8 Mart'tan sonra belge alacaklar. Böylesine ilginin sebebi projeler dışında bal fiyatlarındaki artıştır. İlçemizde 1 kg bal halen 60 ile 80 lira arasında satılıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ümit Yorulmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz