Bal Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarından 44 Malatyaspor’da kulüp idari menajeri Ahmet Tayfun, TFF’nin BAL...

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarından 44 Malatyaspor’da kulüp idari menajeri Ahmet Tayfun, TFF’nin BAL Ligi’nde mücadele eden ekiplere daha çok destek vermesi gerektiğini söyledi.

BAL Ligi Kulüpler Birliği’nin kurulması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Gaziantep Grand Otel’de gerçekleştirilen toplantıya 44 Malatyaspor’u temsilen katılan kulüp idari menajeri Ahmet Tayfun, toplantıyla ilgili görüşlerini aktardı. 16 takımın katıldığı toplantıda, BAL Ligi kulüpler birliğinin kurulması adına büyük bir adımın atıldığını kaydeden Tayfun, “Şuanda Türkiye ve dünyada ortak kanaat artık büyük bütçelerin futbol takımlarını sıkıntıya sürüklediği ve öz kaynak projelerinin elzem olduğu aşikardır. Bölgesel Amatör ligin yani Türkiye 4. Ligi olması münasebetiyle profesyonel takımlara gidecek futbolcu kardeşlerimiz için basamak ve köprü görevi görmekteyiz. Ben Türkiye Futbol Federasyonunun bu konuyu daha çok gündemine alıp, BAL Ligi’nde mücadele veren kulüplerin daha sağlıklı bir ortamda yaşatılmaları noktasında daha çok destek vermelidirler” dedi.

Reklam
Reklam

Şehrin mülki amirlerine de büyük görevler düştüğünü ifade eden Tayfun, sözlerine şöyle devam etti: “Şehrin valisi ya da belediye başkanı şehrin spor alt yapısının daha iyi olması noktasında özellikle şehri temsil eden ekiplerimizin daha iyi bir şartlarda olmasını sağlamalıdırlar. Eğer bu sağlanır ise profesyonel takımlara alttan gelerek hem profesyonel futbolcu kaliteli teknik adam ve en önemlisi kaliteli profesyonelliği benimsemiş yönetici gurubunu da ortaya çıkarmış olacağız. Bu anlamda mülki amirlerimize büyük görevler düşüyor. Zira spor kulüplerimiz sadece spor değil, şehrin sosyal yaşantısına da büyük katkı sağlamaktadır.”

Tayfun, bölge futbolunun sağlıksız bir yapıda işleyişini sürdürdüğünü savunarak, “Biz 44 Malatyaspor kulübü olarak Ege’de İzmirspor kulübünün yaktığı ateşin destekçisiyiz. Bu anlamda kulüpler birliğinin BAL Ligi’ne büyük katkılarının olacağı inancındayız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: