Bal Üreticilerinin Yüzü Destek Ödemesiyle Güldü

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, "2013 yılı içerisinde arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başlamasıyla ilimizde yaklaşık 2 bin 100

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, "2013 yılı içerisinde arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başlamasıyla ilimizde yaklaşık 2 bin 100 üreticiye 3 milyon 500 bin lira dağıtıldı" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal üreticilerine yönelik destek ödemelerinin bu ayın başında başladığını belirtti.

Türkiye çapında yaklaşık 38 bin üreticinin destekleme ödemelerinden yararlandığını ifade eden Aydın, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütün arıcılarımızın yüzünü destekleme ödemeleri güldürdü" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Arıcılara ödenen destek miktarının toplamda yaklaşık 40 milyon lira olduğunu anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Türkiye'de arıcılarımıza yönelik destekleme ödemeleri bu yıl da devam etti. İlgili bakanlığımız tarafından arıcıların hesaplarına Şubat ayının başında paralar yattı. Hemen hemen bütün arıcılarımız destekleme ödemelerini almış durumda. Tüm Türkiye'de arıcılar bu ödemelerden yararlanıyor. 2013 yılı içerisinde arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başlamasıyla ilimizde yaklaşık 2 bin 100 üreticiye 3 milyon 500 bin lira dağıtıldı. Bu, bölgemiz için son derece önemlidir."

Bu para sayesinde bölgede ekonomik kalkınma olacağını vurgulayan Aydın, "Bu sıcak para tüm esnafımıza dolaylı bir şekilde yansıyacaktır" diye konuştu.

Aydın, destekleme ödemeleri sayesinde eksik malzemesi bulunan bütün arıcıların ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: