Bala Belediyesi'nde SDS Imzalandı

Bala Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

Bala Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törene Bala Belediye Başkanı İbrahim Gündüz, BEM-BİR-SEN Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Ankara 2 Nolu Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Demir, Bala Sendika Temsilcisi Mehmet Ali Aydın ve belediye çalışanları katıldı.

Gündüz, törende yaptığı konuşmada, kendisinin de memurluktan geldiğini, sendikaların memurların ikinci sınıf görülmesinden kurtulması için yoğun çaba sarfettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sevinç ise yerel yönetim ve özel idarelerle sürdürdükleri SDS'lerin 12 Eylül referandumuyla yasal hüviyet kazandığını, sendikalarının TBMM'de 45 gün aralıksız çalıştığını ve toplu sözleşme hakkını elde ettiklerini söyledi.

Sevinç, "İbrahim Gündüz Başkanıma kıt kaynaklarına rağmen bizimle sözleşme imzaladığı için teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, 24 memuru kapsayan sözleşme imzalandı.

Sözleşmeyle belediyede çalışan memurlardan maaşı 2 bin TL'ye kadar olanlara aylık 200, maaşı 2 bin liradan fazla olanlara ise 150 lira sosyal denge tazminatı ödenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: