Bala, Evren Ve Şereflikoçhisar Tarımda Markalaşacak

"Ankara'nın Güneydoğusu Yöresel Marka Ürünler İle Kalkınıyor'' projesi, Şereflikoçhisar'da düzenlenen toplantıyla tamamlandı. 

"Ankara'nın Güneydoğusu Yöresel Marka Ürünler İle Kalkınıyor" projesi, Şereflikoçhisar'da düzenlenen toplantıyla tamamlandı. Ankara'nın güneydoğusundaki Bala, Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerini kapsayan yöresel ürünlerin markalaşması için başlatılan 9 aylık proje tamamlandı. Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu'nun ev sahipliğini yaptığı kapanış toplantısına Bala Kaymakamı Mustafa Irmak, Evren Kaymakamı Ahmet Güneri, ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı. Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, proje sayesinde ilçede yetiştirilen ürünlerin ülke çapında ve uluslararası fuarlarda sergilendiğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediyesine ilçede üretilen Hacıbekir kavunun muhafaza ve satışını artırmak amacıyla soğuk hava deposu projesini ilettik. Bu sayede ilçede üretilen kavunlar daha uzun süre muhafaza edilerek satış aşamasında artışı hedefliyoruz" diye konuştu. Bala Kaymakamı Mustafa Irmak yaptığı konuşmasında projede üretici ve müteşebbi ayağının atlandığına dikkati çekerek, Hollanda'da düzenlenen tarım fuarında Bala bulgurunun tanıtıldığı, yurt dışından bulgura talep olduğunu belirterek, "Şu anda Bala'dan 10 ton bulgur istense çıkmaz, üretici ve müteşebbisler henüz hazır değiller" dedi. Evren Kaymakamı Ahmet Güneri Evren de üretilen pekmezin ülke ve ülke dışında tanıtıldığını belirterek, "Projeyle insanlar büyükşehirlere göç yerine doğdukları, büyüdükleri yerlerde üretim yaparak kırsal kalkınmayı destekliyorlar" dedi. Projenin hedef kitlesi olan Bala, Evren ve Şereflikoçhisar'ın Ankara'da önemli tarım alanlarına ev sahipliği yaptığı vurgulanarak, bu üç ilçenin Ankara'nın toplam tarım arazisinin yüzde 24'ünü kapladığı bildirildi. Bala'nın organik bulguru, Evren'in pekmezi ve Şereflikoçhisar'ın Hacıbekir kavunun markalaşması için çeşitli çalışmaların yapıldığı belirtilirken, projenin amaçları belirlenen 3 yöresel ürün için üretim süreçlerinin geliştirilmesi, ürünlerin marka değerlerinin oluşturulması, ürünlerin ve yetiştirildikleri ilçelerin tanıtımlarının yapılması, pazarlama ve ürün borsaları konularında kapasite artırma çalışmalarının yapılması olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: