Bâlâ Hatun Anaokulu Ders Başı Yaptı

Bursa Yıldırım ilçesi Selçuk Bey Mahallesi’nde bulunan Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi bahçesine yapılan Bâlâ Hatun...

Bursa Yıldırım ilçesi Selçuk Bey Mahallesi’nde bulunan Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi bahçesine yapılan Bâlâ Hatun Anaokulu, törenle açıldı.

Vali Şahabettin Harput, ismini Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osmangazi’nin eşi ve Osmanlı’nın manevi kurucusu Şeyh Edebalı’nın kızı Bâlâ Hatun’dan alan anaokulunun açılışına katılarak bir konuşma yaptı. Harput, Türk İslam kültüründeki ‘beşikten mezara kadar eğitim’ anlayışına dikkat çekti, günümüzde çocukların eğitimine ana karnında başlanması gerektiğini vurguladı. Öğrenim yaşının düşürülmesiyle eğitimin daha küçük yaşlarda başlayacağına dikkat çeken Vali Harput, önce iyi insan, iyi vatandaş ve daha sonra da meslek seçimi geldiğini söyledi. Çocukların öğretmenlerine emanet edildiğinin unutulmadan eğitim verilmesini isteyen Vali Şahabettin Harput, hedeflenen eğitim standartlarına ulaşmak için hayırseverlerin de katkısı ile okul yatırımlarının arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da okul öncesi eğitim ile çocukların sosyalleşmeyi ve paylaşmayı öğrendiklerini belirtti. Gülsar, bu eğitimin gömleğin ilk düğmesi olduğunu, ilk düğmenin ise doğru iliklenmesi gerektiğini söyledi. Bursa’nın özel eğitim, mesleki eğitim ve okul öncesi eğitimde Türkiye’ye örnek olduğunu anlatan Atilla Gülsar, açılan anaokulunda, ismi verilen Bâlâ Hatun’a yakışan evlatlar yetiştirileceğine inancını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: