Bala, TOKİ’nin iptal ettiği konut projesini geri istiyor

Ankara’nın Bala ilçesine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) tarafından yapılması planlanan ancak yeterli başvuru...

Ankara’nın Bala ilçesine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) tarafından yapılması planlanan ancak yeterli başvuru olmadığı gerekçesiyle yatırım programından çıkarılan proje için Balalılar TOKİ’nin yeniden programına dahil edilmesini istedi.
Bala’ya yapılacak olan 168 konutluk proje için şu ana kadar 30 kişinin başvuruda bulunduğunu ve gerekli işlemleri başlattığını bildiren Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, “İlçemizde daha önce yeterince başvuru olmamıştı. Ancak son birkaç hafta içinde vatandaşlarımız büyük bir ilgi göstermeye başlamıştı. TOKİ’nin tekrar yatırım programına Bala’yı almasını istiyoruz.” dedi. Bala Belediye Başkanı Gürbüz, ilçenin kalkınması için TOKİ’nin yapacağı konutlara ihtiyaçları olduğunu da vurgulayarak, “Biz de TOKİ’nin yaptığı kaliteli konutları ilçemizde görmek istiyoruz. TOKİ’nin yapacağı konutlarla Ankara’nın mücavir alanları içindeki Bala da ihya olacak. İlçe sakinlerinin de bu yönde talepleri var.” şeklinde konuştu.
Başkan İbrahim Gürbüz, ilçe sakinlerini ev sahibi yapmak için TOKİ'ye arsa ile birlikte proje sunduklarını, bu kapsamda 168 konutun yapılması planlandığını söyledi. Belediye Başkanı Gürbüz, Bala'nın hemen girişinde yer alan merkezi konumdaki 13 dönümlük araziye konut yapılmak üzere TOKİ'ye tahsis ettiklerini belirterek, bu arsaya 2 artı 1 ile 3 artı 1 olmak üzere 168 konut projelendirildiğini kaydetti. Alt ve orta gelir grubuna yönelik hazırlanan proje ile Bala’da vatandaşların da ev sahibi olacaklarını belirten Gürbüz, “Amacımız, ilçemize de konut projesi kazandırmak. Hem Bala'dan giden nüfusu buraya çekmiş olacağız hem de ilçemize güzel bir konut projesi sunmuş olacağız. Her yıl göç veren ilçemize geri göçü başlatmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu. Gürbüz, TOKİ tarafından yapılması planlanan konutların ilçedeki konut ihtiyacını gidereceğini belirterek, Bala'yı fiziksel ve sosyal yönden gelişmiş bir ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz