Bala'da halk tedirgin

ANKARA (İHA) - Ankara'nın Bala ilçesinde dün meydana gelen depremin ardından bölge halkının tedirgin bekleyişi devam ediyor. Deprem korkusu ile evlerine girmeyen bazı vatandaşlar, sokaklarda yaktıkları ateşle ısınmaya çalışıyor.

Ankara'nın Bala ilçesinde dün saat 01.47'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun hasarın bulunduğu Avşar beldesinde halkın tedirgin bekleyişi devam ediyor. Bazı evlerin hasar görmesinden dolayı bölgeye Türk Kızılayı tarafından çok sayıda çadır gönderilirken, bazı vatandaşlar ise deprem korkusu ile evlerine girmiyor. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlar, soğuk havadan korunmak için odunlar ile ateş yakarak, ısınmaya çalışıyor. Bölgeye gelen Türk Kızılayı ve askerler tarafından vatandaşlara yardım malzemesi dağıtılırken, hasar tespit çalışmalarını devam ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Deprem korkusuyla evlerine giremediklerini belirten vatandaşlar, Bala ilçesinde üst üste meydana gelen depremlerin ardından artık bölge halkının tedirgin olduğu belirtti. Birçok evin depremde hasar gördüğünü dile getiren vatandaşlar, "Bala ilçesinde üst üste meydana gelen depremlerden dolayı evlerimize giremiyoruz. Birçok ev depremden dolayı kullanılamaz hale geldi. Türk Kızılayı ve askerler Avşar beldesine gelerek yardım malzemeleri dağıttı. Askerler, çocuklara şeker, çikolata, ton balığı ve çorba dağıttı. Yardım eden bütün ekiplere teşekkür ederiz ancak bölgeye gönderiler çadırlar yetersiz" dedi.