Bala'da kriz masası oluşturuldu

ANKARA (İHA) - 31 Temmuz 2005 tarihinde saat 00.45'te Ankara'nın Bala İlçesi'nde 5.3 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası Afet Müdahale ve Yardımlar Müdürlüğü'nde bir kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Türkiye Kızılay Derneği'nden yapılan açıklamada, deprem bölgesinde gerekli incelemelerin yapılması için saat 01.00 itibari ile İç Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden bir öncü aracın Bala'ya yönlendirildiği bildirildi. Açıklamada, ekip tarafından bölgede yapılan incelemeler sonucunda Bala İlçesi Sırapınar köyünde bazı hanelerin zarar gördüğünün tespit edildiği, Bala Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Jandarma Komutanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda İç Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden 20 adet çadır ve yeterli sayıda ekip personelinin saat 06.00 itibariyle bölgeye ulaştığı bildirildi. Koordinasyonu sağlamakla yükümlü Afet Operasyon Merkezi'nde ve İç Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde oluşturulan kriz masalarında görevli personelin 200 saat esasına göre nöbet sistemine geçirildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Bu arada Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bala ilçe merkezi ve köylerinde herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamakla birlikte ilgili birimlerce yapılan taramaların devam ettiği bildirildi.