Balbay'ın kızının okulundan açıklama

Özel Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yaptı.

ANKARA (ANKA) - Özel Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürlüğü, Mustafa Balbay'ın kızı Yağmur Balbay'ın ders notlarının sıfır olması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve Yağmur Balbay'ın bir sıkıntı yaşamaması için kendisine her zaman özel ihtimam gösterildiğini bildirirken, "Özgürlüğünde okulumuzla ilgili üzerine bir hizmet sorumluluğu düşerse bunu ödül sayarak yerine getireceğini' ifade eden Mustafa Balbay'dan tek arzumuz bir an önce özgürlüğüne ve çocuklarına kavuşmasıdır" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Özel Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Mustafa Balbay'ın kızı Yağmur Balbay ile ilgili olarak çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtilirken, bu haberler nedeni ile kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği duyulduğu ifade edildi. Daha önce okul ile yakın ilişkisi bulunan ve defalarca konferans veren Balbay'ın kızı Yağmur Balbay'ın 2005 yılından beri okulun öğrencisi olduğunun, kendisinin bundan yaklaşık beş sene önce ilkokul 2. sınıftayken babasının tutuklandığının ifade edildiği açıklamada, "Mustafa Balbay'ın tutuklanmasından 4 sene sonra da oğlu Deniz Balbay velilerinin kararı ve talebi ile okulumuzda eğitimine başlamıştır" denildi.

Her iki öğrencinin de her zaman Tevfik Fikret Okullarının 2 bin 100 öğrencisi gibi özel bir ihtimam ve sevgi ile kucaklandığı vurgulanan açıklamada, "Yağmur Balbay'ın basında iddia edildiği gibi ders notlarının sıfır olması gibi bir durum söz konusu olmayıp, hiçbir şekilde öğrencimizin özeli olan ders notlarının basınla paylaşılmasının düşünülmesi bile mümkün olmamakla birlikte sadece kendisinin başarılı bir öğrenci olduğu ve 2012-2013 ders yılı birinci döneminde karnesinde hiçbir zayıfının olmadığı, ikinci dönemde de derslerinin oldukça iyi olduğu sadece bir dersten bir sınavda zayıf aldığı bildirilmekle yetinilecektir.

Reklam
Reklam

Yine Yağmur Balbay'ın ailesinin geçirdiği zor günlerde bir sıkıntı yaşamaması için kendisine her zaman özel ihtimam gösterildiği de ailesi tarafından bilinmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"Mustafa Balbay, 2012-2013 eğitim - öğretim yılı başında kendi el yazısı ile kaleme aldığı bizi çok mutlu eden mektubunda okulumuza çocuklarına gösterilen ilgi ve verilen eğitim nedeni ile "gökyüzü dolusu' teşekkürlerini sunmuştur" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendisi de ortaokulumuzdan mezun olan Sayın Gülşah Balbay'ın ve şahsında Balbay ailesinin yaşadığı sıkıntıları tahmin ediyor ve anlıyoruz. Bizim önceliğimiz her zaman çocuklarımızın geleceği olduğundan bu konuda Yağmur ve Deniz'in üzülmemesi ve yıpranmaması için okul olarak konu ile ilgili daha fazla açıklama yapmamak kararındayız.

Mektubunda "Özgürlüğünde okulumuzla ilgili üzerine bir hizmet sorumluluğu düşerse bunu ödül sayarak yerine getireceğini' ifade eden Sayın Mustafa Balbay'dan tek arzumuz bir an önce özgürlüğüne ve çocuklarına kavuşmasıdır."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: