"Balçıktan Tepe Yapılacak"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kıyı temizliğinden elde ettiği balçığı kullanarak 3 yeşil tepe oluşturacak.

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kıyı temizliğinden elde ettiği balçığı kullanarak 3 yeşil tepe oluşturacak. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Park, Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığınca Körfez'de gerçekleştirilen çalışma kapsamında özel makineyle bugüne kadar kıyıdan 800 bin metreküp balçık çıkarıldığı belirtildi. Çamurun fuar alanının arkasında bulunan bölgede kurumasının sağlandığı bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi: "İzmit Körfezi’nin doğu ucunda da dev bir park projesine start veren Büyükşehir, kıyının temizliğinden elde ettiği balçığı kullanarak Sekapark'taki gibi 3 adet yeşil tepe oluşturacak. Üzeri çimlendirilecek olan çamur tepeleri çocukların uçurtmalarını uçuracakları cıvıl cıvıl bir alan olacak. Körfez'in doğu kıyısında Outlet Center’ın arka kısmında 35 dönümlük arazide hayat bulacak park için çalışmalar aralıksız sürüyor. Büyükşehir bir taraftan kıyı temizliğine devam ederken, şu zamana kadar alana 5 bin 100 adet bitki dikimi gerçekleştirdi. Çalışma sonucunda park alanında toplam 10 bin adet ağaç yer alacak. Alan çınar, ıhlamur, akkavak, bambu, sığla, pavlonya, saz gibi kokulu ve bol yeşilli bitki türleriyle donatıldı." Parkın, doğu terminali ile fuar alanı arasındaki bölgede yapılacağı kaydedilen açıklamada, "Arazi üzerindeki sulak alan su kuşları için korunacak. Buralara yerleştirilecek gözetleme kuleleriyle kuşları izlemek mümkün olacak. Parkın içinde 3 bin metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu da yer alacak" ifadesi kullanıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: