Balık Sezonu 1 Eylül’de Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” gereğince...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” gereğince 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren balık avcılığı sezonu başladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Aydın’da Dilek Boğazı’nda Kuşadası Dilek Yarımadası Sahil Milli Parkının Zeytinburnu ile Tavşan Adası arasında kalan sahilden itibaren 200 m’lik mesafe içerisinde; Didim ilçesi Akbük Körfezi’nde Gevrek(Prasa) Adası ile Değirmen Koyu arasında çekilen hattın sahil şeridi arasında kalan alanda barınmak amacıyla giriş ve çıkışlar serbest olmak üzere sürütme ve çevirme ağları ile Kuşadası Körfezi’nde Güvercinada ile Setur Marina Mendireğinin doğusunda kalan alanda, su ürünleri avcılığı yasaktır. Dilek Boğazı’nda Çatalburnu ile Tekağaç Burnu arasında çekilen hattın doğusunda kalan alanda; Kuşadası Körfezi’nde Sünger Burnu ile Yalancı Burnu arasında çekilen hattın doğusunda kalan alanda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaktır. Dilek Boğazı’nda Tavşan Adası ile Zeytin Burnu arasında kalan sahil şeridinde sahilden itibaren 200 m’lik mesafe içerisinde kalan sahada dip trolü ile su ürünleri istihsali yasaktır. Bafa, Kapıkargın lagün ve dalyanlarında açık ve kapalı zamanlarda, dalyan ağzı kumsalından itibaren 2 mil yarıçaplı mesafe içerisinde su ürünleri istihsali yasaktır. İlimizde, Bafa lagün gölünde yılan balığı hariç, 1 Mayıs - 31 Temmuz tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaktır. Bafa Lagününün denizle bağlantısını sağlayan Menderes Nehri ile Menderes tahliye kanalının deniz ile Tuzburgazı-Akköy karayolu üzerindeki köprü arasında kalan sahada 1 Nisan - 15 Ağustos tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaktır. Büyük Menderes Nehri, tahliye kanalı ve buralardan beslenen azmakların bütün bölümlerinde su ürünlerinin geçmesine veya yetişmesine engel olacak şekilde ağlar kurulması, bent, çit ve benzeri engeller yapılması yasaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Balıkçılara yasaklara uyma çağrısı yapan Köksal, “Büyük Menderes Nehri Kafa Bölgesinde bulunan ve balıkçıların ikamet ettiği damlar ile bu alanlarda barınan balıkçı gemilerinde, yasak yer ve zamanlarda her türlü avlanma malzemesinin bulundurulması yasaktır. Yasaklara uymak şartıyla balıkçı gemilerinin bu alanlara giriş çıkış yapması serbesttir. unuslar, Foklar, Deniz Alaları ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, Nargile, Maske, Zıpkın ile dalış yapılarak, Şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır. Boy yasakları devam etmekte olup, levreğin boyu 18 santimetreden 25 santimetreye, kalkanın boyu 40 santimetreden 45 santimetreye ve sinagritin boyu 20 santimetreden 35 santimetreye çıkartıldı, eşkinaya boy yasağı getirilerek 25 cm olarak belirlendi. Aşağıda avlanabilir asgari boyları ve ağırlıkları belirtilen su ürünlerinin daha küçüklerinin avlanması, karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satılması yasaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: