Balıkçıl Teknesiyle Dominika Adası'na Ulaştı

Mustafa SARIİPEK/MARMARİS DHA Marmaris Muhabirine WhatsApp aracılığıyla bulundukları yerlerle ilgili fotoğraf ve bilgi gönderen Yurtbulmuş - Keskin ikilisi deniz tutkunlarının

Mustafa SARIİPEK/MARMARİS DHA Marmaris Muhabirine WhatsApp aracılığıyla bulundukları yerlerle ilgili fotoğraf ve bilgi gönderen Yurtbulmuş - Keskin ikilisi deniz tutkunlarının da yeni yılını kutlamayı ihmal etmedi. Bu güne kadar çok kez dünya denizlerinde yelken açan Mustafa Yurtbulmuş, 'Eğitime Yelken Aç' sloganıyla geçen 21 Eylül'de Martı Marina&Yacht Club'dan partneri Elif Keskin ile yola çıktı. Otizmli çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve otizm konusunda da farkındalık yaratmak amacıyla yaklaşık 3 yıl sürecek dünya turunda kat edilen her mil için 1 SMS atılarak toplamda 35 bin SMS gönderilmesi ve su sayede 350 bin liralık bir burs fonu oluşturulması hedeflendi. Tohum Otizm Vakfı'na destek vermek isteyenlerin 'BURS' yazıp 5290'a mesaj göndererek kampanyaya katılabildiği dünya turu kapsamında 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce ada geçilip, 30 bin deniz mili geçilecek. Yurtbulmuş tur çerçevesinde, Atlas Okyanusu'nda yapılacak ARC yat yarışlarına da katılacak. Yurtbulmuş ve Keskin, 101 gün önce başladıkları yolculuklarında 3 Kasım 1943'te Kristof Kolomb trafından Karayipler'in Lesser Antilles bölgesinde keşfedilip, 'Dominika' adı verilen adaya ulaştı.
Yurtbulmuş ile Keskin, sevdiklerine gönderdikleri yılbaşı mesajında:
"19 gün sonra Atlantik'i geçip St. Lucia'ya sağ salim vardık. Şimdi Karayipler'de kuzeye doğru çıkıyoruz. St. Lucia ve Martinik'ten sonra şimdi de Dominica Adası'ndayız. Haziran ayına kadar Karayip Denizi'nde ada ada rota tutacağız. Türk yelkenciler ve deniz severlerle Karayip Denizi'nde yelken yapmaya davet ediyoruz. Burası Türkiye'de Temmuz ve Ağustos aylarında olduğu gibi yelken için ideal. Türkiye başta olmak üzere dünyadaki herkesin yeni yılını kutluyoruz."
FOTOĞRAF

Reklam
Reklam

==KUTU==

Mustafa Yurtbulmuş Kimdir?
Ankara'da kendi şirketinde yöneticilik yapan Mustafa Yurtbulmuş radikal bir kararla profesyonel iş yaşamına son verip, kendisini tamamen denize ve yelkene adadı. 2007 yazında ilk teknesini alan Yurtbulmuş, teknesiyle uzun seyirler yaptı. 14 metrelik Balıkçıl adlı teknesiyle girdiği hemen her yarışta, iki yıl üst üste Miyc Kış Trofesi birinciliği de dahil olmak üzere dereceler aldı. International Sailing School'un temsilciliğini yaptığı International Yachtmaster Training'den Master of Yacht ve Sailing Instructor belgelerini alıp ISS çatısı altında bir müddet eğitmenlik yaptı ve 2011 yılında 'Sail&Sail' isimli kendi okulunu kurdu. Yelkene her yaşta başlanabileceğinin iyi bir örneği olan Mustafa Yurtbulmuş'un şu an 30 bin deniz mili kayıtlı olmak üzere hesabını yapamadığı kadar çok deniz mili ve yarışlar sonunda kazandığı birçok kupası var.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: