Balıkçılar 2 Metrelik "mığrı Balığı" Avladı

Yalova'da, balıkçılar tarafından avlanan 2 metre uzunluğunda ve 35 kilogram ağırlığındaki mığrı balığı, ilgi görüyor.

Yalova'da, balıkçılar tarafından avlanan 2 metre uzunluğunda ve 35 kilogram ağırlığındaki mığrı balığı, ilgi görüyor.

Balıkçılar, Koruköy beldesinde denizden çıkardıkları yılan balığına benzeyen mığrıyı, bir dükkanda teşhir etti.

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Marmara Denizi'nden bu büyüklükte mığrı balığı yakalandığını görmediğini söyledi.

Zıpkınla 3 kişinin tuttuğu bu balığın, müren gibi tehlikeli olmadığını belirten Beşli, "Bu bir yılan balığı çeşididir. Bunun etinin güzel şişi, ızgarası olur" dedi.

Reklam
Reklam

Beşli, balığın satılmayacağını, vatandaşlara ikram edileceğini sözlerine ekledi.

-Mığrı balığı-

Mığrı, yılan balıklarına benzeyen, sadece denizlerde yaşayan balık türü olarak biliniyor.

Vücudu uzun, silindir şeklinde olup yılana benzeyen balığın derisi kaygan ve vücut küçük pullarla örtülü. Rengi, yaşadığı ortamın rengine uygun olan balığın sırtı ve yanları gri, sarı ile karışık yeşilimtırak, karın kısmı ise kirli beyaz oluyor.

Sırt ve anüs yüzgeci, kuyruk yüzgeciyle birleşen balığın yanındaki çizgi, sırtına paralel olarak kuyruğuna kadar uzanıyor.

Yılan balıkları gibi yılda bir kez yumurta döken mığrı, en fazla 3 metre boy, 65 kilogram ağırlığında olabiliyor.

Atlas Okyanusu'nda, Norveç ve İzlanda'dan Senegal'e kadar olan sahil şeridi, yaşam alanı olan balık, sığ bölgelerde yaşıyor. Bu balıklar, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında da yaşamlarını sürdürebiliyor.

Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: