Balıkçıların Ümidi Bayram Sonunda

Kurban Bayramı nedeniyle siftah yapamayan balıkçılar, bayramdan sonra satışların tekrar eski durumuna gelmesini umduklarını söyledi.Kurban...

Kurban Bayramı nedeniyle siftah yapamayan balıkçılar, bayramdan sonra satışların tekrar eski durumuna gelmesini umduklarını söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşları bir yandan kurbanlık, bir yandan ise alışveriş telaşı sardı. Bir hafta öncesine kadar satışlardan memnun olan balıkçılar, umudunu bayramın sonrasına bıraktı.

20 yıldır balıkçılık yapan Fuat Balıkçı, balık satışlarının yüzde 50 civarında düşüş gösterdiğini belirterek, “Kurban Bayramı balık pazarını elbette etkiliyor. 3 gün önce burası dolup taşıyordu. Cumartesi ve pazar günleri çok kalabalıktı. Balık çeşitleri boldu ancak bayram yaklaşınca balık satışlarında düşüş oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Satışların düşmesi nedeniyle daha az balık getirttiklerini ifade eden Balıkçı, “Bayram araya girince ister istemez balık getirmekte korktuk. Çünkü herkes kurbanını kesip bayramını geçirecek. Bizde en çok satılan çipura ve levrek getirttik. Ancak bayram nedeniyle hamsi ve palamut getirmiyoruz. Yoksa elimizde kalır” diye konuştu.

Bayramdan itibaren balık satışlarının en fazla 1 hafta zayıf geçeceğini ifade eden Balıkçı, şunları kaydetti:

“Kurban Bayramı’nın bizi en fazla etkileyeceği bir haftadır. Kesilen et stoku bir hafta içerisinde biter. Bitmese bile insanlar her gün et yiyemez. Balık mevsimine de giriyoruz. Çipuralar, lidakiler, bıldırcın balıkları tezgahlara gelecek. Bayramdan sonra işler daha çok açılır. Balık tüketimi daha çok olur. Palamut gelecek tekrar. Hamsiler Karadeniz’den gelmeye başlayacak. Yani satışlar daha iyi olacak. Bayramdan sonraki satışlar bayramdan önceki satışları katlar. Bayramdan sonra çok umutluyuz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz