Balıkçıların Yüzü Gülüyor

Elazığ Keban Baraj Gölü'nde, son günlerde ağlara takılan dev turna balıkları balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Dev turnalar balıkçıların yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlar arasında da adeta kapışılıyor.

Balıkçılar tarafından Peri Çayı’nın Keban Baraj Gölü ile birleştiği alanda yakalanan dev turnalar balıkçıların yüzünü sevindirdi. Balık av yasağının başlayacağı 1 Nisan tarihinden önce tezgâhlara gelen dev turnaların kilosu 15 TL’den satılıyor.

Balıkçı Mehmet Akdeniz, 100 kiloya yakın dev 1.74 cm boyunda olan turnanın kilosunu 15 TL den sattıklarını ve büyük balığa rağbetin oldukça fazla olduğunu söyleyerek; “Balık avlama yasağına bir gün kala gelen turna balıkları tezgâhlarımız süsledi. Balık yasağına uyulmasını istiyoruz. Son günde gelen balıklara rağbet oldukça fazla” dedi.

Reklam
Reklam

Küçük balıklarda kılçık fazla olduğu için büyük balıkların tercih edildiğini ifade eden Akdeniz, balığın tezgâha geldikten sonra vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandığını ve bir insanın cep telefonları ile balığın fotoğrafını çektiklerini söyledi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: