Balıkçının Ağına 2 Metrelik "dikenli Yılan Balığı" Takıldı

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde denize açılan bir balıkçı, Türk karasularında nadir rastlandığı belirtilen ''dikenli yılan balığı'' avladı.

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde denize açılan bir balıkçı, Türk karasularında nadir rastlandığı belirtilen "dikenli yılan balığı" avladı. Beldede balıkçılık yapan Bahadır Hobat, teknesiyle avlanmak için Edremit Körfezi'ne açıldı. Hobat'ın attığı ağlara yaklaşık 2 metre uzunluğunda ilginç bir balık takıldı. İskelede bir süre sergilenen balığı vatandaşlar da merakla inceledi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Balık, daha sonra Balıkesir Üniversitesine gönderildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balığın Latince adının "Ophisurus Serpens", Türkçe karşılığının "dikenli yılan balığı" olduğunu söyledi. Bu tip balıkların genelde Akdeniz'in derin sularında yaşadığını, küresel ısınma dolayısıyla Ege Denizi'ne göç etmiş olabileceğini anlatan Tunçer, şöyle konuştu: "Başının her iki yanında yanal delikler vardır. Bunlar derin sularla balığın basınç ayarlamasına yardımcı olur. İtalya'da yakalanan ve kayıtlara giren bu tür balığın maksimum uzunluğu 2 metre 45 santimetre olarak ölçülmüş. 2012 yılında Saros Körfezi'nin yaklaşık 100 metre derinliğinde bu türden avlanmış. Bunlar 400 metre derinliğe kadar inebilir. Dip yapısı kumlu ve çamurlu ortamlarda yaşar." Tunçer, genelde sportif amaçlı avlanan, ticari değeri olmayan bu balığın Türk kara sularında nadir görüldüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: