Balıkesir Belediye Başkanı Ok: İşadamları Afrika için elini çabuk tutmalı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Afrika kıtasının Türk işadamları için büyük bir bakir alan olduğunu...

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Afrika kıtasının Türk işadamları için büyük bir bakir alan olduğunu belirterek, "Türk işadamları elini çabuk tutmalı. Üç beş yıl sonra yatırım için gidildiğinde geç kalınmış olabilir. Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), bu anlamda çok önemli bir hizmet yürütüyor. Devletin de bu tür faaliyetlere destek olması gerekiyor." dedi. Başkan Ok, GESİAD'ın davetlisi olarak geçen ay bir grup Balıkesirli işadamıyla birlikte Güney Afrika ve Mozambik'e yaptığı ziyaretleri değerlendirdi. Gezinin son derece faydalı olduğunu belirten Ok, böyle bir gezide yer almaktan son derece memnun ve mutlu olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Ziyaretin temel amacının, işadamlarının Afrika'da neler yapabileceğini görmek olduğunu belirten Başkan Ok, "Afrika insanının, zenci kardeşlerimizin özellikle Mozambik'te, sömürge sonucunda beyinlerinin ve gönüllerinin yok edildiğini ve cehalet içinde bırakıldığını gördük. Türk milletinin, nereye giderse gitsin birinci önceliği asla ekonomik kazanç olmamıştır. İşadamlarımızın, gittikleri topraklardaki insanlara, onların da Allah'ın kulu olduğu inancıyla gerçekten her yönüyle rehberlik edeceğine inanıyorum. Afrika kıtası, Türk işadamları için büyük ve bakir bir alan. Orada büyük kazançlar elde edebileceklerini müşahade ettik ancak insanların ne kadar cehalet içinde bırakıldığını gördük. İnsanlık adına bu kardeşlerimizin elinden tutulması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde Balıkesir'den geziye katılan arkadaşlarımız arasından bazıları, yatırım yapmak için tekrar gidecek. Belki üç beş yıl sonra buraya yatırım için gidildiğinde geç kalınmış olabilir. Her geçen günün çok iyi değerlendirilmesi gerekir." şeklinde konuştu. GESİAD'ın bu manada çok önemli bir hizmet yaptığına dikkat çeken İsmail Ok, sadece Balıkesir'den değil, Türkiye'nin başka şehirlerinden işadamlarını da Kara Kıta'ya yatırım için çalıştığını kaydetti. Sadece Güney Afrika'ya değil, dünyanın birçok bölgesine buna benzer geziler yapıldığına dikkat çekerek, "Bunlar, Türk insanının ve özellikle işadamlarının dünyaya açılmasında ve dünyayla kucaklaşmasında çok önemlidir. Ülkemize daha büyük ekonomik kazançlar getirmenin yanında o yörelerde Türkiye'yi temsil etme ve tanıtma anlamında önemli hizmetlerde bulunulacağına inanıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

'İŞADAMLARIMIZ ECDAD MİRASINI KORUYOR'

"Avrupalı ,sömürmek amacıyla Kara Kıta'ya gitmiş." diyen Başkan İsmail Ok, Türk işadamlarının amacınınsa sadece ekonomik kazanç olmadığının altını çizdi: "Bir Türk işadamının, Afrika'daki sefaletive cehaleti görüp de insani anlamda hizmet etmemesi mümkün değil. Bizim milletimizin genlerinde asla sömürgecilik yok, insanlara hizmet var. Ecdadımız Osmanlı da o topraklarda böyle yaptı. Ecadımızından aldığımız bu miras, Türk işadamlarının dünyaya açılmasında, parayla satın alınamayacak bir değer. Dünyanın neresine giderseniz gidin, mazlum milletlerin Türk milletine bakış açısı böyle. Bu topraklara giden işadamlarımızın, bu mirası koruduğuna inanıyorum. Devletin lobi faaliyeti ne kadar büyük olursa olsun GESİAD gibi gönüllü kuruluşların faaliyetleri çok daha etkili ve verimli oluyor. Dolayısıyla devletin de bu tür faaliyetlere destek olması gerekiyor."

Oradaki Türk okulllarını da gezme imkanı bulduğunu aktaran Başkan Ok, "Binlerce kilometre uzaktaki bu okullar, tamamen insanlara eğitim yönüyle hizmet etmek için kurulmuş. Çok büyük yatırımlar yapılmış. Bulundukları bölgelerin en güzel ve en başarılı okulları durumundalar." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: