Balıkesir Belediye Başkanı Ok: Soruşturmaların sayısını unuttum

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, çok sayıda sahte isimli dilekçe sebebiyle belediyeye müfettiş üstüne müfettiş...

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, çok sayıda sahte isimli dilekçe sebebiyle belediyeye müfettiş üstüne müfettiş geldiğini belirterek, "Bu işin cacığı çıktı. Açılan soruşturma, gelen müfettiş sayısını unuttum. Eğer varsa bir şey darağacını kursunlar, sandalyeye tekmeyi ben atarım. Hiçbir şeyden korkum yok. Yaptıklarımızın karşısında başka arayışlara girenler, yaptıkları şikayetlerle özellikle son beş aydır Balıkesir Belediyesi'nde kadrolu müfettişlerimiz olmasını sağladı." dedi.
Başkan Ok, düzenlediği basın toplantısıyla görevdeki 33 ayını değerlendirdi. Toplantıya Başkan yardımcıları Tuna Aktürk, Yusuf Özenç ve Ali Öztozlu ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet İkiz de katıldı. Burada konuşan Ok, savcılıklar tarafından kanunlara uygun denen hizmetlerle ilgili olarak, sahte isimli şikayet mektuplarıyla defalarca soruşturma açıldığını söyledi: "Bütün bu güzel çalışmalar birilerini rahatsız etti. Evet, altını çizerek ifade ediyorum çalmadık, çaldırtmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Elbette hatasız insan yoktur. Balıkesir Belediyesi'ni kanunlar çerçevesinde ve inançlarımız doğrultusunda, vicdanen de rahat olacak şekilde yönetiyoruz. Bu güzel hizmetlerin karşısında şoka giren bir avuç azınlık grup sahte isimler ve adreslerle, gerçek ismini dahi yazabilecek cesaretini bulamayanlar durmadan şikayet ediyor. Bu tür şikayetlerin sonucunda savcılığın defalarca incelediği ve, 'Bir şey yok' dediği, idari yönden defalarca incelenen dosyalar buna rağmen yeniden yeniden açılıyor. Her soruşturmada evraklar yeniden fotokopisi çekilip 'Aslı gibidir' mührü vurularak idare iş yapamaz hale getiriliyor."
Belediyeyle Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından ortaklaşa yaptırılan Karesi Alışveriş Merkezi ihalesi için son altı ayda sekiz soruşturma açıldığını ancak bir şey çıkmadığını belirten Başkan İsmail Ok, "Başsavcılık, şikayet üzerine iki defa inceleme yaptı. Şikayetlerde sahte isimler var ama ortak özellikleri, içlerinde 'ak' ve 'adil' kelimelerinin geçmesi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir mimar, bir avukat ve bir yeminli mali müşavirden oluşan bilirkişi heyeti kuruyor. Yaptığımız her şeyi inceliyor, 'Burada her şey yasaya uygun.' diyorlar. Bu rapora rağmen sahte isimlerle şikayetler her defasında ciddiye alınıp soruşturmalar açılıyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz