Balıkesir Belediye Itfaiyesine Yeni Arama Kurtarma Ekipmanları Alındı

Balıkesir Belediye itfaiyesine yeni arama kurtarma ekipmanları alındı, 10 kişilik Arama Kurtarma Ekibi kuruldu.

Balıkesir Belediye itfaiyesine yeni arama kurtarma ekipmanları alındı, 10 kişilik Arama Kurtarma Ekibi kuruldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, akustik dinleme cihazı, termal kamera, yangına yaklaşım elbiselerinin alındığı belirtilerek, deprem, bina göçmesi gibi olaylarda enkaz altında kalan kişilerin yerlerini tespit etmek amacıyla alınan akustik dinleme cihazının, enkaz altından çıkan en düşük sesleri bile algılayabilecek özelliğe sahip olduğu bildirildi.

Yangınlarda kullanılmak üzere alınan termal kameranın ise yoğun duman altında itfaiyecilerin görüşünü engelleyen durumlarda, farklı sıcaklıkları algılayarak yanan alanın bulunmasını ve varsa içerde mahsur kalan kişilerin yerlerinin kolayca tespit edilmesini sağladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Alınan ekipmanlar arasında bulunan yangına yaklaşım elbisesi (nomeks) de itfaiyecilerin, yangına müdahale sırasında bir yandan oluşan yüksek ısılara dayanma gücünü artırırken, diğer yandan da onların can güvenliğini sağlıyor. Diğer yandan, son yaşanan Van depreminden sonra Belediye Başkanı İsmail Ok'un talimatıyla müdürlük bünyesinde 10 kişilik bir Arama Kurtarma Ekibi kuruldu. Kurulan ekip, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinde 15 gün süreyle enkaz altı arama kurtarma eğitimi aldı. Ekip, yeni alınan malzeme ve ekipmanlarla çevre illerde meydana gelen trafik kazası, deprem, çökme, sel baskını gibi olaylara daha etkin müdahale edilebilecek."

Muhabir : Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz