Balıkesir Belediyesi ücretsiz dershane hizmetine devam ediyor

Balıkesir Belediyesi Eğitim Merkezi (BABEM), maddi durumu zayıf olan başarılı öğrenciler için geçen yıl başlattığı...

Balıkesir Belediyesi Eğitim Merkezi (BABEM), maddi durumu zayıf olan başarılı öğrenciler için geçen yıl başlattığı ücretsiz dershaneye bu yıl da devam ediyor. Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı esaslarına göre sınava alınan ve başarılı olan öğrenciler, okullarından arta kalan zamanlarda BABEM'de kurs görecek.
BABEM, 2011-2012 eğitim öğretim yılına törenle başladı. Törene Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet İkiz, BABEM Müdürü Mehmet Çuhadaroğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Burada konuşan Başkan Ok, gençlerin yarınlara daha iyi hazırlanması için dershanenin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. Ok, "Gençler, sizleri çok seviyoruz. Bu eğitim öğretim yılının sonunda bu dershaneye gelen bütün öğrencilerimiz, Balıkesir'in ve hattâ ülkemizin en güzel okullarına girmek için söz veriyor musunuz? Öyleyse sadece eğitim öğretim değil, her türlü sosyal ve kültürel imkanın da sözünü veriyorum. Derslerinize en iyi şekilde çalışıp istediğiniz okullara girin. Tüm sorularınızı öğretmenlerinize sorun, onların nasihatlerini pürdikkat dinleyin ve yerine getirin. Başarılı olacağınıza inanıyorum. Anne ve babalarınıza da teşekkür ediyorum." dedi. Başkan İsmail Ok, daha sonra beraberindekilerle birlikte eğitim merkezini ve sınıflarını gezdi.
BABEM'de cumartesi ve pazar ders, salı ve çarşamba etüt programı uygulanacak. Kurslar ilköğretim 8. sınıf öğrencilerini kapsarken ulaşım ve kitaplar da belediye tarafından temin edilecek. Merkezde bir müdür, beş branş öğretmeni ve bir rehber öğretmen bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz