Balıkesir Halk Eğitim, Cakarta'da Türk Kültürü Haftası'na Katıldı

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi, Endonezya'nın başşehri Cakarta'daki Türk Kültürü Haftası etkinliklerine katıldı. Büyükelçi Zekeriya Akçam'ın...

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi, Endonezya'nın başşehri Cakarta'daki Türk Kültürü Haftası etkinliklerine katıldı. Büyükelçi Zekeriya Akçam'ın davetlisi olarak bu ülkeye giden Balıkesir ekibinin halk oyunları gösterisi ayakta alkışlandı. 29 Nisan-5 Mayıs 2013 arasındaki etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

Hafta kapsamında düzenlenen resepsiyona Büyükelçi Akçam ve eşi Ayşe Akçam, Endonezya Askeri Ataşesi Bahadır Dalgıç, Balıkesir Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven, Endonezya Devlet bakanları, ülkede görevli büyükelçiler, Cakarta milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Akçam, İzmir'den katılan ünlü aşçıların yaptığı Türk yemekleri, Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi ve Halk Müziği Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gönderdiği resim ve Türk sanatları ürünlerinin hafta boyunca ziyaret edileceğini bildirdi. Misafirlere türküler ve halk oyunları eşliğinde Türk yemekleri ikram edildi. Zekeriya Akçam da türkülere eşlik etti. Davetlilerin katılımıyla oyunlar oynandı, halaylar çekildi.

Reklam
Reklam

Hafta boyunca misafirlere her gün öğle ve akşam Türk Halk Müziği ve halk oyunları eşliğinde Türk yemekleri ikram edildi. Türk ve Endonezya vatandaşları, etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canseven, Büyükelçi Akçam'a kurslarında yapılan ürünlerle PTT 1. Lig'e yükselen Balıkesirspor'un forma ve atkısını hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: