Balıkesir Kültür Ve Sanat Şehri Olacak

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında Prof. Dr. Devrim Erbil, Av. Fevzi Şen, İnşaat Mühendisi...

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında Prof. Dr. Devrim Erbil, Av. Fevzi Şen, İnşaat Mühendisi İhsan Hitay ile Balıkesir’in sosyal, kültürel ve sanat gelişimi ile ilgili bir toplantı yaptı.

Toplantıda ilk sözü alan Prof. Dr. Devrim Erbil, yıllar önce Balıkesir’de uzun süre yaşadığını ve bundan mutluluk duyduğunu, kendisini Balıkesirli saydığını ifade etti. Kendisinin Balıkesir’in sosyal, kültür ve sanat hayatına olumlu katkılarının olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Devrim Erbil, istenilmesi halinde Balıkesir Belediyesi’ne kültürel ve sanat danışmanI olabileceğini belirtti. Erbil, her türlü maddi ve manevi katkıya hazır olduğunu da dile getirdi.

Reklam
Reklam

Balıkesir’de sanat hayatının canlandırılması konusunda Balıkesir Üniversitesi ile işbirliğinin geliştirilmesi ve ulusal bir sempozyum düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bu alanda sürdürülen ulusal çaptaki ilişkilerin genişletilerek, uluslar arası alana taşınabileceği de ifade edildi.

Balıkesir’de bir halı müzesi kurulmasının isabetli olacağı yolundaki görüşlere de yer verilen toplantıda, geçmişi yüzyıllara dayanan yörük halılarının gelecek yüzyıllara taşınabilmesi için mevcut potansiyelin tam olarak değerlendirilmesinin ve ekonomik yönden desteklenmesinin kaçınılmaz olacağı vurgulandı.

SİNEMA VE TİYATROYA AĞIRLIK VERİLECEK

Belediye Başkanı İsmail Ok, sinema ve tiyatro günleri düzenlenmesinin uygun olacağını söyledi. Toplantıda ayrıca çocukların yaz aylarında kendilerini geliştirebilmeleri için yaz kampları açma, çeşitli hobi faaliyetlerinin ele alınacağı çocuk kulüpleri kurma ve yeni beceriler kazanmalarını sağlayacak kurslar düzenlemenin de yararlı olacağına işaret edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz