Balıkesir SGK'de iki yılda 1 milyon 305 bin lira unutuldu

SGK Balıkesir İl Müdürü Cem Dinç, son iki yılda başta geçici iş göremezlik olmak üzere...

SGK Balıkesir İl Müdürü Cem Dinç, son iki yılda başta geçici iş göremezlik olmak üzere çeşitli sebeplerle kurumdan alacağı olan 10 bin 819 kişinin, toplam 1 milyon 305 bin lirayı unuttuğunu söyledi. Yeni hazırlanan alacaklı isim listesinin, valilik aracalığıyla kaymakamlık ve muhtarlıklara bildireceğini kaydeden Dinç, bu uygulamanın Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de yapılacağını ifade etti.
SGK İl Müdürü Dinç, vatandaşların unuttukları paraları alması için dilekçeyle başvurması gerektiğini belirterek, PTT ve bankalar kanalıyla gönderilen paranın bir ay içinde alınmaması halinde kendilerine geri döndüğünü hatırlattı. Dinç, "Unutulan paralar, 2010 ve 2011 yıllarında 10 bin 819 kişinin üçte ikisi geçici iş göremezlik, diğerleri ise diş tedavisi, medikal ödeme, hasta bezi, yolluk, doğum parası ve cenaze ödemelerine karşılık verilmiş ücretlerdir. Bunların alınmasında zamanaşımı yok. Bize dilekçeyle yapacakları başvurarark paralarını alabilirler. Ayrıca bu süre zarfında ölen hak sahiplerinin parası da mirasçılarına verilir." dedi.

Reklam
Reklam

7 BİN LİRA ALACAĞI OLAN BİLE VAR
Kurumda parasını unutan 10 bin 819 kişi arasında bazılarının 6–7 bin lira alacağı olduğunu vurgulayan Cem Dinç, isim listesinin il genelindeki kaymakamlık ve muhtarlıklara gönderileceğini, ayrıca "www.balikesirsgk.gov.tr" sitesinde yayımlanacağını belirtti. Listede SGK numarası ve alacak meblağın olmayacağını söyleyen Dinç, "Bu para, emanetçi olarak bizde duruyor. Alacağı olanların, en kısa sürede kurumumuza başvurmasını istiyoruz. Elimizde adres ve telefon bilgileri var ancak güncel olmadığı için kendilerine ulaşamıyoruz. Ayrıca sayı çok yüksek, bu konuda ne yeterli zamanımız ne de personelimiz var." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz