Balıkesir TKDK'ya 13 milyon liralık proje başvurusu yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir Koordinötörü Mesut Filizciler, IPARD programı kapsamında uygulanacak...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir Koordinötörü Mesut Filizciler, IPARD programı kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 2011 Ekim ayında çıkılan üçüncü başvuru çağrı döneminin, 16 Ocak 2012 tarihinde sona erdiğini söyledi. Filizciler, toplam 13 milyon 471 bin lira değerinde 11 proje başvurusu aldıklarını kaydetti.

TKDK Koordinatörü Filizciler, düzenlediği basın toplantısında proje başvuruları hakkında bilgi verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan TKDK'nin, AB'den sağlanan hibeyle Türk çiftçisinin yatırımlarını desteklemeye devam ettiğini bildirdi. Üçüncü çağrı ilanı kapsamında Balıkesir'de kendilerine toplam 11 proje başvurusu yapıldığı aktaran Filizciler, "Bunlardan dokuzu süt üreten tarımsal işletmelere, diğer ikisi ise süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına ilişkin yatırımlara yöneliktir. Süt üreten tarımsal işletmelere yönelik aldığımız dokuz projenin toplam değer 9 milyon 978 bin liradır. Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik iki adet projenin değeri ise 3 milyon 492 bin liradır. Balıkesir, en az destek kalemine sahip iki ilden birisi olmasına rağmen diğer 19 ilin destek kalemleriyle almış oldukları proje sayıları oranlandığında, en yüksek oranda proje alan il olmayı başarmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Mesut Filizciler, proje uygun yatırım tutarının yüzde 35 ile 50'sini başvuru sahipleri, yüzde 50 ile 65'inin ise kurum tarafından tamamen hibe olarak karşılanacağı bilgisini verdi. Proje sahiplerinin gerçek kişiler, kamu kişiliği olmayan tüzel kişiler ve üretici örgütleri olduğuna dikkat çekti. TKDK'nin 19 Aralık 2011 tarihi itibarıyla dördüncü başvuru ilanına çıktığına işaret eden Filizciler, "Toplam 20 şehirde faydalanıcılara kullandırılacak olan hibe desteği miktarı, toplam 24 milyon 511 bin 200 eurodur. Faydalanıcı katkısıyla bu miktar yaklaşık 120 milyon euro olacaktır. Balıkesir'de bu süre içinde şehirdışından yatırım yapmak isteyenler dahil toplam bin 300 kişi bize başvurup bilgi aldı. Bunlardan 11'i proje başvurusu yaptı. Hedefimiz, bu fonlardan mümkün olan en yüksek miktarı Balıkesirimiz'in kullanmasını sağlamaktır." diye konuştu. Filizciler, proje başvurularının merkez, Gömeç, Bandırma, Havran, Manyas, Bigadiç ve Savaştepe ilçelerinden geldiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz