Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nde ilk mikrocerrahi ameliyatı yapıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, ilk mikrocerrahi ameliyatı başarıyla yapıldı. Geçen yıl...

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, ilk mikrocerrahi ameliyatı başarıyla yapıldı. Geçen yıl meslek kazası geçiren Nurullah Kaya adlı hastanın duyu ve his kaybına uğrayan el bileğine, ayağından alınan sinirler nakledildi.
2010 Temmuz ayında bir iş kazası geçiren kasap Kaya'nın, Balıkesir'deki başka bir hastane tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından duyu ve his kaybına uğradığı, çözüm için büyük şehirlerdeki sağlık kuruluşlarına müracaat ettiği öğrenildi. Ameliyat maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle umudunu yitiren Kaya'nın yardımına, BAÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yetişti. İlk muayene sonucunda, Başhekim Doç. Dr. Ali Engin Ulusal tarafından mikrocerrahi tekniğiyle mikroskop altında ameliyata alınan hastanın ayağındaki bir sinir, el bileğine nakledildi. Ameliyat ve ardından uygulanan fizik tedaviyle sağlığına kavuşan Nurullah Kaya, başta Doç. Dr. Ulusal olmak üzere hastane personeline teşekkür etti.
Balıkesir'de ilk defa yapılan bu ameliyat hakkında bilgi veren Başhekim Ulusal, sinir yaralanmalarında, özellikle gecikmiş hastalarda ayaktan ele sinir naklinin tedavide kullanıldığını ancak belli merkezlerde yapılabildiğini söyledi. Hastanelerinde de bu ameliyatların teknik cihaz alımlarıyla başlatıldığını bildiren Doç. Dr. Ulusal, bunun Balıkesir için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz