Balıkesir Üniversitesi mezunları, 'Kariyer Yolu' ile daha rahat iş bulacak

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile Balıkesir Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) arasında "Kariyer Yolu"...

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile Balıkesir Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) arasında "Kariyer Yolu" protokolü imzalandı. Protokolle BAÜ'den mezun olan öğrencilerin daha donanımlı yetişmesine ve rahat iş bulabilmesine katkı sağlanacağı belirtildi. İmza törenine BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, GEİSAD Başkanı Ergin Akyıldız, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Oktay Arslan ve Prof. Dr. Mehmet Doğan, Genel Sekreter Orhan Durak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Erdoğan, GESİAD Genel Sekreteri Erkan Özkaya ile Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Ayman ve Güner İşlek katıldı.
Törende konuşan Rektörü Alkan, önce menfur terör saldırısını kınayarak şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Alkan, protokol hakkındaki açıklamasında GESİAD'a teşekkür ederek, "Bu protokolle öğrencilerimizin iş yaşamına hazırlanmasında en önemli aşamalardan biri olan kariyer planlamasını, sanayi ve ticaret sektörüyle akademi dünyasının önde gelen temsilcileriyle buluşarak yapabilmelerine olanak tanınacak." dedi. GEİSAD Başkanı Akyıldız da konuymasına başlarken Çukurca ve Yüksekova'daki terör saldırılarını şiddetle kınayarak, şehitlerin ailelerine taziyelerini iletti. "Kariyer Yolculuğu" protokolüyle paneller düzenleme kararını, üniversite öğrencilerinin niteliklerini yükseltip iş dünyasına girişte daha donanımlı yapma inancıyla aldıklarını belirten Akyıldız, sanayiciyle üniversitenin biraraya geleceğini vurguladı: "Düzenlenecek toplantılarda, Türkiye'nin ve Balıkesir'in iş dünyasının bilgi, tecrübe ve becerileriyle öğrencilere önemli katkıları olacak. Farklı sektörden farklı pozisyonlarda çok sayıda panelist ve değerli akademisyenlerle birlikte olacağız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz