Balıkesir Vali Vekili Dural: Bu çocuklar bizim kültür elçimiz

Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 130 ülkeden yaklaşık bin öğrencinin...

Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 130 ülkeden yaklaşık bin öğrencinin Türkiye'nin tanıtımı için birer kültür elçisi olduğunu söyledi. Dural, "Bu çocuklarımız Balıkesir'in tanıtımına da büyük katkı sağlayacaklar. Bu büyük bir organizasyon emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 5 kıtadan Balıkesir'e gelen öğrenciler protokol üyelerini ziyaret etti. Balıkesir'e gelen 20 ülkeden yaklaşık 100 öğrenci gruplar halininde Vali, Rektör, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'yı ziyaret etti. Öğlen saatlerinde Balıkesir Vali Vekili Dural'ı makamında ziyaret eden öğrenci ve öğretmenler Türkçe Olimpiyatları hakkında bilgi verdi. Öğrencileri tebrik eden vali Dural, öğrencilerin Türçeyi çok iyi konuştuklarını belirterek, "Hepinizi tebrik ediyorum. Büyük bir organizasyonun içinde yer alıyorsunuz. Dilimizi bizden daha iyi konuşuyorsunuz. Sizi daha sonra aileleriniz ve arakadaşlarınızla birlikte de Balıkesir'e bekliyoruz." dedi.
Öğretmenlerden organizasyonun Balıkesir etkinlikleri hakkında bilgi alan Dural, ziyaretin sonunda konuk öğrencilere Balıkesir'in meşhur kolonyası ile şehri tanıtıcı CD hediye etti. Yunus Emre'nin "Gelin Tanış Olalım" sözü çerçevesinde barış, sevgi, dostluk, kardeşlik mesajlarıyla tüm dünyaya seslenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları öğrencileri eğitmenlerinin eşliğinde Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nin ziyaret etti. BAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel'in ağırladığı Azerbaycan, Kamboçya, Senegal ve Venezuela'dan gelen öğrenciler, ileriye dönük hedefleri arasında BAÜ'de okumak istediklerini söyledi.
İki Azeri öğrencinin Azeri dansı ve Venezuelalı öğrenci tarafından okunan "Dem Bu Dem" adlı şiiri ziyarete renk kattı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel, olimpiyat öğrencilerine günün anısına çeşitli hediyeler verdi.
Konuk öğrencilerden bir grup İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Moldovya, Kamboçya, Türkmenistan, Moğolistan ve Arnavutluk'tan toplam 9 öğrenci katıldı. Ziyarete Balıkesir Genç Sanayici İşadamları Derneği (GEİSAD) Başkanı Ergin Akyıldız ile diğer görevliler de katıldı. Müdür Aydın, iletişim ve bilgi çağında kültürlerin birbirleriyle kaynaşması ve insanların düşündüklerini ve duyduklarını paylaşarak anlaşmasının dil aracılığı ile sağlandığı söyledi. "Sizler Türkçeyi öğrenmekle kalmayıp bizlere değişik branşlarda program sunmaya ülkemize gelerek bizleri ziyaret etmeniz mutlu etti." diyen Müdür Aydın, "Türkçe Olimpiyatları'nın geleneksel olarak evrensel bir program haline gelmesinde katkısı bulunan, Türk diline ve kültürüne hizmet eden bütün vatandaşlarımıza ve katılımcı dünya ülkesi öğrencilerine ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum." dedi.
GESİAD Başkanı Akyıldız ise ülkemizde düzenlenen 9.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında bu yıl Balıkesir'de ikinci kez etkinlik düzenleneceğini kaydetti. Akyıldız, genel güvenlik hizmetlerinin yanında eğitime vermiş olduğunuz katkı ve desteklerden dolayı başta Müdür Aydın ve personeline teşekkür etti. ziyaretin sonunda Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, konuk öğrencilere Balıkesir Emniyet Müdürlüğü şilti, flaması, kalem ve polis maskotlu anahtarlık hediye ederek yarışmalarda başarı temennisinde bulundu.
Öte yandan GESİAD'a üye işadamları tarafından Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir etkinlikleri kapsamında şehire gelen 5 kıtadan öğrencilerin onuruna öğlen yemeği verdi. Yemeğe işadamları ve aileleri ile birlekte tertip komitesi üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz