Balıkesir Valisi Turhan: Aile Toplumu Birarada Tutan Önemli Bir Güç Kaynağıdır

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türk milletinin temel özelliğinin ailenin güçlülüğü olduğunu belirterek, "Ailede anne, baba,...

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türk milletinin temel özelliğinin ailenin güçlülüğü olduğunu belirterek, "Ailede anne, baba, eşler ve çocuklar vardır. Aile, bireyleri ve toplumu birarada tutan önemli bir güç kaynağıdır. Toplum yapısı güçlü oldukça, bireyler ve toplum daha güçlü olacaktır. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 15-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla "Biz Bir Aileyiz" sloganıyla program düzenlendi. Yemekli programa Vali Turhan ve eşi Nuran Turhan, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, şehit ve gazi aileleri, koruyucu aileler ve gönül elçileri katıldı. Burada konuşan Vali Turhan, “Son dönemlerde kültürün globalleşmesi sebebiyle aile bütünlüğüne adeta saldırılar yaşanıyor. Ailelerimizin kıymetini bilelim. Çocuklarımızı internetle başbaşa bırakmayalım. Sokakta ne yapıyor, arkadaşlarıyla birlikte neler yapıyor, kontrol altında tutalım. Aile bütünlüğümüzü ayakta tutmak açısından anne ve babalarımıza sahip çıkarak, çocuklarımıza gereken özen ve dikkati gösterelim.” dedi. Balıkesir’deki boşanma oranlarına da dikkat çekerek, sosyal devletin gereği olarak aile danışma merkezleri kurulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Programda ailelerle tek tek tanışan Turhan ve eşi, çocuklara oyuncak dağıtarak sevinçlerine ortak oldu. Programın sonunda çocukevlerine yaptıkları hizmetler dolayısıyla Pervin ile Metin Tatlı çiftine tarafından onur plaketi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: