Balıkesir Valisi Turhan: Eğitim Merkezleri Çiçek Bahçesi Gibi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Eğitimdeki gönüllülük, başarıya büyük bir hız kazandırıyor. Gönüllünün olduğu yerde gelişme...

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Eğitimdeki gönüllülük, başarıya büyük bir hız kazandırıyor. Gönüllünün olduğu yerde gelişme çok daha fazla oluyor. Daha önce çalıştığım Batman'da da şahit oldum, askerin ve polisin girmediği mahalle ve sokaklarda bu tür kurumlar adeta çiçek bahçesi gibi ciddi etkiler oluşturdu." dedi. Balıkesir'de faaliyette bulunan Yeni Ümit Eğitim ve Kültür Derneği tarafından şehrin ilk okuma salonu hizmete açıldı. Yeni Ümit Eğitim Merkezi adıyla açılan salonda, 196 ilk ve ortaokul öğrencisine gönüllü öğretmenler tarafından kurs veriliyor. 2. Gündoğan Mahallesi, Yıldırım Caddesi'ndeki merkezde dört sınıf, yatakhane ve dinlenme salonu bulunuyor. Dört katlı binada ayrıca 100 kişilik yemekhane, bilgisayar, misafir, konferans, sinema ve spor salonları yer alıyor. Öğrencilere deneyimli öğretmenler tarafından haftanın dört günü matematik, İngilizce, fen bilgisi ve Türkçe konularında ücretsiz eğitim verilecek.

Reklam
Reklam

Yeni Ümit Eğitim Merkezi'nin açılış törenine Vali Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Müftüsü Turgut Açari, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İlhan Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, işadamları ve diğer vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Yeni Ümit Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Cemal Lostar, "Eğitim merkezimizde çocuklarımızı uygarlığın yetişkin birer üyesi yapmaya, araştıran ve kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Hafta sonları deneyimli öğretmenler gözetiminde 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine SBS hazırlık kursları ve ders takviyesi yapılmaktadır. Ayrıca evinde uygun çalışma ortamı bulamayan öğrencilerimize de hafta içinde rahat bir ortamda etüt imkanı sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Merkezde eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Enes Güner ise severek ve isteyerek geldiğini belirterek, "Burada bir o kadar da keyif alarak bütün faaliyetlere katılıyorum. Bana her zaman güvenen ve burada olduğum sürece yalnız bırakmayan öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bize bu imkanları veren Yeni Ümit Derneği'ne, karşılık beklemeden yanımızda olan ağabeylerime ve binayı hizmetimize sunan değerli işadamı ağabeylerime şükranlarımızı iletiyorum." dedi.

Vali Ahmet Turhan da eğitimde ne kadar başarılı olunursa toplumun ve devletin de dünya siyasetinde o kadar başarılı olacağına dikkat çekerek, "Ayrıca o ölçüde müreffeh ve huzurlu olacağız. Bunun için devlet olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ancak eğitimde gönüllülük, başarıya büyük bir hız kazandırıyor." değerlendirmesinde bulundu. Çocukların okul ve ders haricinde soysal ve kültürel faaliyetlerle meşgul edilmesi gerektiğine işaret eden Turhan, şöyle devam etti: "Aksi halde gençler ve çocuklar üzerinde ciddi tehlikeler söz konusu. Bu tür eğitim kurumlarıyla çocuklarımız kendine güvenen, sosyal ve çok daha başarılı öğrenciler olacak. Bu eğitim kurumunun Balıkesir'e hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür kurumların, çok bilinmeyen hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle olduğunu biliyorum. Onlara gönülden teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Müftü Açari dua etti. Vali Turhan, Başkan Ok ve Genel Müdür Bilir, birlikte açılış kurdelesini kesti. Sınıfları gezen protokol üyeleri, öğrencilerle sıralara oturup sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz