Balıkesir Valisi Turhan: Eğitimde Hedefimiz Ilk 10 Il Içinde Olmak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, birkaç yıl içinde eğitimde ilk 10 il arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek,...

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, birkaç yıl içinde eğitimde ilk 10 il arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek, "Hiçbir eksiğimiz yok. Eğitime değer veren velilerimiz var. Onların destek ve ilgileriyle seviyeyi yükselteceğiz." dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 11 Ocak 2013 tarihinde yaptığı Başarı Tespit Sınavı'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Valilik Mustafa Necatibey Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, veliler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Turhan, dereceye giren öğrencilere el bilgisayarı hediye ederek kutladı. Tavsiyelerde de bulunarak, "Hedeflerinizi büyük tutunuz. Daima daha iyiyi hedeflemelisiniz. Her biriniz doktor, mühendis olacaksınız ama size yakışan dünyanın en iyi doktoru, en iyi mühendisi olmak. Bizim devletimizin hedefi var, 10 yıl içerinde dünyadaki 10 güçlü ülke arasına gireceğiz. 2071 hedefinde sizler bizim yerimizde olacaksınız. O zaman dünyanın en güçlü devleti olacağız. Çalışmanın faydasını düşünün. Bu yaşta bile çalıştınız, kazandınız. Bu çalışmaya devam ettiğinizde, sizinle gurur duyan anne babalarınız olacak. Dünyanın saygın bilimadamları, uzay mühendisleri olacaksınız." şeklinde konuştu. Dereceye giren öğrencilerin istedikleri okula gidecek kapasiteye sahip olduğuna da işaret eden Turhan, onlarla gurur duyduğunu söyledi. Vali Ahmet Turhan, söz konusu sınavda üst düzey başarı gösteren 6-12. sınıf öğrencilerine bilgisayar hediye etti.

Dereceye giren öğrenciler, okulları puanları şöyle: 6. sınıf İrem Bilgin (Atatürk Ortaokulu) 498.117, Yasin T.Tuğbay (Mehmetçik Ortaokulu) 498.117, 7. sınıf Mehmet S.Aksu (Özel Fırat Ortaokulu) 500, Beyza Koray (Özel Fırat Ortaokulu) 500, 8. sınıf Beyzanur Dündar (Özel Fırat Ortaokulu) 500, Saniyenur Koyuncu (Özel Fırat Ortaokulu) 500, Cansu Yivik (Özel Fırat Ortaokulu) 500, 9. sınıf Deniz Aylan (T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi) 483.750, 10. sınıf İlker Demirel (T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi) 470, 11. sınıf Arda Kırkağaç (T.C. Ziraat Bankası Fen Lisesi) 492.500, 12. sınıf Umut Yıldırım (Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi) 483.750.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: