Balıkesir'de 20 hektar karaçam yandı

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de dün öğleden sonra çıkan ve akşam saatlerine kadar süren orman yangınında 20 hektar karaçam ağacının tamamen kül olduğu, yangının geç saatlerde kontrol altına alındığı bildirildi.

İvrindi ilçesi Korucu beldesine bağlı Gebeçınar köyü yakınlarındaki Madra Dağı eteklerinde Keçidere mevkiinde çıkan ve sebebi henüz belirlenemeyen orman yangınında toplam 20 hektarlık karaçam ormanının tamamen yandığı bildirildi. Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan Balıkesir Orman Bölge Müdürü Tuncay Güçlükan, yangının saat 14.45 sıralarında çıktığını, kuzeyden esen şiddetli poyrazın da etkisiyle büyüyüp genişlediğini, bu sebeple çalışmaların güçlükle yapıldığını söyledi. Dün akşam saat 20.00 itibariyle kontrol altına alınan yangınla ilgili soğutma çalışmalarının hala devam ettiği belirtildi. Orman Bölge Müdürü Tuncay Güçlükan, yangının genişlemesi sebebiyle Balıkesir'in birçok ilçesiyle birlikte İzmir, Akhisar (Manisa) ve Çanakkale'den de gelen takviyelerle beraber toplam 22 arazöz, 2 dozer ve 2 grayder ile karadan, 2 helikopterin de havadan müdahale ettiği yangının can kaybına yol açmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

15 teknik elemanla beraber Gebeçınar, Haydar ve Gümeli köylerindeki vatandaşların da söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi. Çevre il ve ilçelerden İvrindi'ye sevk edilen takviye ekiplere değişik belediyelere ait arazözlerin de destek olduğu, tüm ekiplerin soğutma çalışmaları süren bölgede tedbir amaçlı olarak bugün de bekletildiği bildirildi. Orman yangınının çıkış sebebi araştırılıyor.